Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συνθλίβουν συνειδητά τη μεσαία τάξη

Δένδιας (ΝΔ): Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συνθλίβουν συνειδητά τη μεσαία τάξη
Η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχθεί αντ αυτού βλέπει πλεόνασμα 3,75% 
«Η κυβέρνηση συνθλίβει συνειδητά τη μεσαία τάξη με αλλεπάλληλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στο ΑΜΝΑ υποστηρίζει ότι «συνειδητά ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του, κ. Χουλιαράκης συνθλίβουν τη μεσαία τάξη. Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι μπορεί να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,75%, αδιαφορώντας για τα ερείπια που αυτό αφήνει πίσω του στην πραγματική οικονομία, ναι, το μέτρο αυτό αποδίδει « υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός.
Σχολιάζει ακόμη ότι «το να θεωρεί κάποιος φυσιολογικό το να έχουν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σωρευτικά στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και να θεωρεί "επίτευγμα" τις 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, τότε και πάλι ναι, το μέτρο αυτό της κυβέρνησης αποδίδει.
Αλλά εδώ ταιριάζει το "η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε"! Δυστυχώς, η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχθεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει επιλεκτική χρήση ορισμένων και μόνο στατιστικών στοιχείων, παριστάνοντας ότι δεν βλέπει τη συνολική κατάμαυρη εικόνα.»
Ο Ν. Δένδιας αναφέρει ότι «η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχθεί» ενώ αναφερόμενος στην πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει πως «έχει ξεκαθαρίσει ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τους εταίρους για το πλεόνασμα, η κυβέρνησή του θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές ασκώντας μια διαφορετική οικονομική πολιτική».
Τέλος επισημαίνει πως «οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης