Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ θέλει η Βρετανία - Απορρίπτει το μοντέλο με τον Καναδά

Reuters: Νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ θέλει η Βρετανία - Απορρίπτει το μοντέλο με τον Καναδά
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στο Βρετανό-κινεζικό οικονομικό φόρουμ απέρριψε το καναδικό μοντέλο για την ΕΕ ώς αναποτελεσματικό 
Μια νέα συμφωνία με την ΕΕ στο ζήτημα του ελεύθερου εμπορίου επιθυμεί να υπογράψει το Λονδίνο η οποία δεν θα αντιγράψει αυτήν που διατηρεί το ηνωμένο Βασίλειο με τον Καναδά.
Αυτό δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Philip Hammond σε ομιλία του στο Βρετανό-κινεζικό οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Πεκίνο.
Όπως αναφέρει το Reuters η ΕΕ συμφώνησε να μεταφέρει την ημερομηνία των διαπραγματεύσεων για το Brexit σχετικά με την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο αν και ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν την ανησυχία ότι το 2019 οπότε κι είναι η τελική ημερομηνία για το διαζύγιο με τη Βρετανία θα είναι μια δύσκολη κι επικίνδυνη χρονιά.
Στην ομιλία του από το Πεκίνο ο Hammond τόνισε ότι η επανάληψη του εμπορικού μοντέλου που υπάρχει ήδη με τον Καναδά δεν θα είναι αποτελεσματικό και με την ΕΕ. Προσδοκώ να συμφωνήσουμε σε ένα εμπορικό μοντέλο που θα είναι κοντά σε αυτό που έχουμε με τον Καναδά» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης