Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά στο Συνέδριο της ΝΔ: Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις

Γεννηματά στο Συνέδριο της ΝΔ: Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις
Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, εθνική γραμμή και τολμηρή πολιτική στήριξης της μεσαίας τάξης
Για σύγκλιση με τη ΝΔ έκανε λόγο η η πρόεδρος του Κινήματος της Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στο 11ο συνέδριο της ΝΔ.
«Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις. Τα κόμματα μας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μηστοτάκη.
Όπως είπε «έχει φτάσει η στιγμή να υποτιμήσουμε πως φτάσαμε στην κρίση και τι χρειάζεται να κάνουμε στο εξής προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα. Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή».
Η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ το 2001 μέχρι σήμερα.
«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες», υποστήριξε σημειώνοντας πως «πρέπει να πάψουμε να είμαστε ο αδύναμος κρίκος στη συζήτηση των Ευρωπαίων».
«Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης