Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Και επίσημα στην κυβέρνηση της Αυστρίας οι ακροδεξιοί - Kurz και Strache έδωσαν τα χέρια

Reuters: Και επίσημα στην κυβέρνηση της Αυστρίας οι ακροδεξιοί - Kurz και Strache έδωσαν τα χέρια
Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σήμερα (16/12) μετά τη συνάντηση που είχε ο Kurz με τον πρόεδρο της χώρας Alexander Van der Bellen
Στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συμφώνησαν τελικά το Λαϊκό κόμμα του Sebastian Kurz και οι ακροδεξιοί του Heinz-Christian Strache οι οποίοι επιστρέφουν στην κυβέρνηση όντας το μοναδικό ακροδεξιό κόμμα σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση.
Ο 31χρονος Sebastian Kurz, νικητής των εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο στην Αυστρία έκανε δεκτά τα αιτήματα του ακροδεξιού ηγέτη του κόμματος Ελευθερίας (FPO) με αποτέλεσμα να δώσουν τα χέρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για kurz strache
Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σήμερα (16/12) μετά τη συνάντηση που είχε ο Kurz με τον πρόεδρο της χώρας Alexander Van der Bellen, ο οποίος και έδωσε το «πράσινο φως» για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι εκλογές στην Αυστρία πριν από δύο μήνες είχαν έντονο αντιμεταναστευστικό ύφος την ώρα που η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων.
Οι δύο σύμμαχοι στη νέα κυβέρνηση θα ανακοινώσουν τη συνεργασία τους σήμερα (16/12) το απόγευμα από το λόφο του Kahlenberg, απ όπου το 1683 έγινε η περίφημη μάχη της Βιέννης που σήμανε το τέλος της οθωμανικής κατοχής αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το «τέλος του μουσουλμανισμού στην Αυστρία». Σε μια χώρα που ο μισός της πληθυσμούς είναι μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τουρκικής καταγωγής.
Όπως δήλωσαν οι δύο άνδρες «στόχος της συγκυβέρνησης τους θα είναι «η πάταξη του ακραίου ισλαμισμού» καθώς και οι δύο αντιτίθενται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης