Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνελήφθη και κρατείτε στη Σ. Αραβίας ο Παλαιστίνιος πρόεδρος της Arab Bank

Reuters: Συνελήφθη και κρατείτε στη Σ. Αραβίας ο Παλαιστίνιος πρόεδρος της Arab Bank
Ο Masri ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από τις υπηρεσίες τροφοδοσίας στους αμερικανούς στρατιώτες στον Πόλεμο του Κόλπου το 1991 
O Παλαιστίνιος δισεκατομμυριούχος Sabih al-Masri, πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιορδανίας, της Arab Bank, συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία και ανακρίνεται έπειτα από επαγγελματικό ταξίδι στο Ριάντ για να παραστεί στις συσκέψεις των εταιρειών του στη Σ. Αραβία.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον, πριν από λίγες ημέρες είχε λάβει προειδοποίηση να μην ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία έπειτα από τις μαζικές συλλήψεις τον περασμένο μήνα Σαουδαράβων γαλαζοαίματων, υπουργών και επιχειρηματιών στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης κατά της ελίτ στη σύγχρονη ιστορία του βασιλείου.
Ο Masri, που δραστηριοποιέιται στον ξενοδοχειακό και τραπεζικό τομέα δεν μπορεσε να επικοινωνήσει με το Reuters το οποίοπροσπάθησε να συνομιλήει μαζί του ενώ και οι σαουδαραβικές αρχές δε σχολίασαν τη σύλληψη του.
Ο Masri, προέρχεται από επιφανή οικογένεια εμπόρων της Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ έκανε την περιουσία του συνεργαζόμενος με Σαουδάραβες με μεγάλη επιρροή.
Η επιχείρηση ήταν υπηρεσίες τροφοδοσίας στους στρατιώτες στη διάρκεια της υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του Κουβέιτ από το Ιράκ το 1991, στον Πόλεμο του Κόλπου.
Δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για σύλληψή του από την Πέμπτη έχουν προκαλέσει σοκ στην Ιορδανία όπου οι επενδύσεις του, που ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας και χιλιάδες άνθρωποι απασχολούνται σε αυτές.
Το 2012 εξελέγη πρόεδρος της Arab Bank μετά την παραίτηση του Abdel Hamid Shoman, η οικογένεια του οποίου ίδρυσε την τράπεζα στην Ιερουσαλήμ το 1930.
Είναι επίσης ο βασικός επενδυτής στα Παλαιστινιακή Εδάφη με μεγάλο μερίδιο στην Paltel--στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Δυτική Όχθη.
Η οικογένεια του συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων παλαιστινιακών οικογενειών με πλειοψηφικά πακέτα σε κτηματομεσιτικές εταιρείες, ξενοδοχεία και εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ιδρύθηκαν στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τη Συμφωνία του Όσλο το 1993.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης