Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Βασικός μας στόχος η μείωση της ανεργίας – «Ναι» στην ανάπτυξη υπό τρεις όρους

Φλαμπουράρης: Βασικός μας στόχος η μείωση της ανεργίας – «Ναι» στην ανάπτυξη υπό τρεις όρους
Τι ανέφερε από τα Μέγαρα ο υπουργός Επικρατείας,  Αλέκος Φλαμπουράρης
Για την κυβέρνηση «ο βασικός μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας», τόνισε από τα Μέγαρα ο υπουργός Επικρατείας,  Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας παράλληλα «ναι» στην ανάπτυξη υπό τρεις όρους.
Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στο περιφερειακό-αναπτυξιακό συνέδριο στα Μέγαρα υπογράμμισε ότι θα είναι μια άδικη ανάπτυξη η ανάπτυξη χωρίς εργασιακές σχέσεις, χωρίς αναδιανομή πλούτου, χωρίς κοινωνικό κράτος, όχι δίκαιη ανάπτυξη, όπως επιδιώκει η παρούσα κυβέρνηση.
Για να αλλάξει η Ελλάδα, όπως ανέφερε, χρειάζονται κεφάλαια και θα ήταν υποκρισία να λέει κανείς ότι δεν χρειάζονται οι μεγάλες επενδύσεις, το αντίθετο, πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η περιβαλλοντική ισορροπία, ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα της νησιωτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, κύριο έργο της σημερινής κυβέρνησης ήταν η αναστήλωση του «ετοιμόρροπου οικοδομήματος, που μας παραδόθηκε».
Ο ίδιος  χαρακτήρισε δύσκολο και επίπονο να ανατάξεις μια οικονομία, που ήταν υπό κατάρρευση και στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργεί.
Σημείωσε πως , με τα δεδομένα αυτά, η κυβέρνηση όφειλε χωρίς υπαρξιακές αμφιθυμίες  να σχεδιάσει μια αναπτυσσόμενη οικονομία καπιταλιστικού τύπου, όμως βασική της αρχή είναι η διάχυση του παραγόμενου πλούτου στους πολλούς.
Ο υπουργός παρατήρησε ότι ο μηχανισμός αναδιανομής υπερβαίνει το κράτος πρόνοιας και γι' αυτό προέκρινε το μοντέλο να «συνυπάρξουν» Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κεφάλαια εγχώριων επιχειρήσεων και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.
Μίλησε μάλιστα για ένα τριπλό μοντέλο ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις δημόσιες επενδύσεις, την κοινωνική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και σε κυκλώματα που λυμαίνονταν τις δημόσιες επιχειρήσεις λέγοντας πως  «εμείς αυτά τα κόβουμε … μαχαίρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης