Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): O ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Δένδιας (ΝΔ): O ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις
Ti ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, μιλώντας στο  11ο Συνέδριο του Κόμματος
«Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές με την Αριστερά.
Ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, μιλώντας στο  11ο Συνέδριο του Κόμματος για τη θεματική ενότητα«Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα».
Ο ίδιος, αφού σημείωσε ότι  «σήμερα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούμε καλύτερα», τόνισε ότι οι «σήμερα οι αρχές μας είναι πιο επίκαιρες και πιο δικαιωμένες από ποτέ.
Απέναντι στις διαχωριστικές γραμμές και το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της εθνικής ενότητας.
Απέναντι στην ανικανότητα και την οπισθοδρομικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης και της προόδου.
Απέναντι στον λαϊκισμό και τον χυδαίο πολιτικαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της μετριοπάθειας και των επιχειρημάτων.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όλων των Αρχηγών μας.
Η Παράταξη που στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα υπέστειλε την κομματική σημαία, για να μείνει υψωμένο το εθνικό μας σύμβολο.
Γιατί το μέλλον είναι κοινό για όλους.
Δεν είναι αριστερό ή δεξιό.
Είναι εθνικό.
Είναι Ελληνικό».
Οι στόχοι, όπως είπε,  είναι κοινοί για όλους», ενώ  «για τον ΣΥΡΙΖΑ η διακυβέρνηση της χώρας είναι τρόπαιο για κομματική εκμετάλλευση.
Για εμάς η διακυβέρνηση είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Γι’ αυτό και έχουμε μια σαφή πολιτική πρόταση για όλους τους βασικούς τομείς διακυβέρνησης».
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η ΝΔ «έχει αποδείξει ότι ουδέποτε είχε τάσεις ρεβανσισμού» και μπορεί να εξορθολογίσει τη λειτουργία του Δημοσίου, θα κάνει πράξη τη συστηματικότερη δημοσιοποίηση των δημόσιων δεδομένων και θα  καταπολεμήσει τη διαφθορά ενισχύοντας την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης.
Ακόμη, ανέφερε ότι το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε επίκεντρο ανομίας, παραβατικότητας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι παντελώς απούσα και ότι επιδεικνύει μια αδιανόητη στάση ανοχής, εμποδίζοντας την Αστυνομία να επιτελέσει το έργο της.
Αφού υποστήριξε ότι δεν κινδύνευε το ίδιο ο πολίτης το 2014, διεβεβαίωσε ότι «δεν θα είναι όπως τώρα όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Γιατί η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.
Έχουμε μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Δημόσια Ασφάλεια».
Μάλιστα, ανέφερε ότι «η πολιτική μας πρόταση για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Πολιτική Προστασία και τη Μετανάστευση έχει τρείς βασικούς πυλώνες», στους οποίους και αναφέρθηκε, ενώ μιλώντας για τη Δικαιοσύνη τόνισε ότι «θα αποκαταστήσουμε άμεσα το κύρος της Δικαιοσύνης, το οποίο πλήττεται συστηματικά και απροκάλυπτα από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Δεν νοούνται σε μια ευνομούμενη κοινωνία παρεμβάσεις όπως αυτή του κ. Κοντονή - του τυπικά πολιτικού εγγυητή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης - στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
Εμείς δεν πάσχουμε από την ηθική δυσχρωματοψία του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα επιβολής του νόμου και απονομής της Δικαιοσύνης.
Πιστεύουμε στους κανόνες λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ενός Κράτους Δικαίου που αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα».
Μίλησε για παρεμβάσεις που θα είναι συγκεκριμένες, στοχευμένες, για να
αναμορφωθεί θεσμικά η Δικαιοσύνη, ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η καθυστέρηση στην απονομή της.
Εκτός από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε τρείς καίριους τομείς της λειτουργίας του Κράτους που ανέφερε, σημείωσε πως «έχουμε επεξεργασθεί ένα συνολικό σχέδιο, συγκεκριμένο και κοστολογημένο, που θα μεταρρυθμίσει συνολικά τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, και ειδικά κάθε τομέα της λειτουργίας του Κράτους - στην Υγεία, στην Παιδεία, παντού.
Ένα σχέδιο που θα κάνει το Κράτος φιλικό στον πολίτη, υπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες του.
Ένα Κράτος αντάξιο των προσδοκιών όλων μας».
Κλείνοντας ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «όταν το Κράτος συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπλήρωση των προσωπικών στόχων των πολιτών, τότε απελευθερώνονται οι δημιουργικές, οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, τότε η κοινωνία προκόβει και η οικονομία μεγεθύνεται.
Αυτό το Κράτος οραματιζόμαστε.
Αυτό το όραμα δεσμεύεται να κάνει πράξη ως Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης