Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόνσολας (ΝΔ): Ο τουρισμός θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στη νέα εποχή που αρχίζει για τη χώρα

Κόνσολας (ΝΔ): Ο τουρισμός θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στη νέα εποχή που αρχίζει για τη χώρα
Τι ανέφερε για τον τουρισμό  ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μ. Κόνσολας
«Ο Τουρισμός είναι ένας τομέας που αποτυπώνει τη δυναμική της Δημιουργικής Ελλάδας», ανέφερε ο βουλευτής  Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μ. Κόνσολας, μιλώντας  στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος για τη θεματική ενότητα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές».
 «Αυτή τη δυναμική θέλουμε να απελευθερώσουμε από τα δεσμά της υπερφορολόγησης, αλλά και ενός παρωχημένου και ασφυκτικού πλαισίου που θέτει εμπόδια στην άσκηση οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο τουρισμός θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στη νέα εποχή που αρχίζει για τη χώρα μας.
«Η προγραμματική μας πρόταση για τον Τουρισμό στηρίζεται σε εννέα βασικούς άξονες - στόχους που χαρακτηρίζονται από στρατηγικό βάθος και υπερβαίνουν τα όρια ενός πολιτικού κύκλου 4 ετών», είπε και ανέφερε:
-1ον: Θέτουμε ως στόχο το 2022 τα έσοδα από τον τουρισμό να υπερβούν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ (από 13,2 δις που ήταν το 2016 και από 14 δις ευρώ που θα είναι εφέτος).
«Εμείς, δεν θα μετράμε μόνο επισκέπτες, θα μετράμε, κυρίως, τα έσοδα γιατί, από αυτά, καθορίζεται το πρόσημο κάθε χρονιάς. Τα έσοδα είναι αυτά που καταδεικνύουν τη δυναμική του τουρισμού μας», όπως είπε.
-2ον: Άμεση εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο:
α) την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος,
β) την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης,
γ) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
-3ον: Χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα για  την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επενδυτικών σχεδίων,  την αναβάθμιση τουριστικών καταλυμάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους  και την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων.
-4ον: Μείωση των φόρων.
«Κάνουμε την αρχή με την άμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% με χρονικό ορίζοντα διετίας.
Παράλληλα, θέτουμε ως στόχο ένα ενιαίο και ανταγωνιστικό συντελεστή Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες στον τουρισμό, όπως έχουν όλες οι ανταγωνίστριες χώρες», τόνισε ο κ. Κόνσολας.
-5ον: Διαφοροποίηση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με τη συνδυαστική ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό υγείας, στο city break και σε άλλες μορφές τουρισμού.
-6ον: Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη με τη διαμόρφωση τοπικών και περιφερειακών αναπτυξιακών προτύπων στον τουρισμό και, με αιχμή του δόρατος, τη δημιουργία destination brand για κάθε προορισμό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
-7ον: Ολοκληρωμένη πολιτική της κρουαζιέρας για να καταστεί η Ελλάδα το hub της Ανατολικής Μεσογείου με έξι μεγάλα λιμάνια home ports (Πειραιάς, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδος, Κατάκολο, Λαύριο).
-8ον: Ολική ανατροπή του μοντέλου για την τουριστική προβολή και επικοινωνία, με τη δημιουργία νέων δομών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
-9ον: Μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με ριζική ανατροπή των δομών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Υπογράμμισε δε, πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η τελευταία χώρα του προηγμένου δυτικού κόσμου που δεν επιτρέπει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.
Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτή τη στρέβλωση, με την αναθεώρηση του άρθρου 16», αλλά και ότι «η ενεργοποίηση, σε ένα εξάμηνο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό είναι ζήτημα κομβικής σημασίας για εμάς».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται με τα ξεπερασμένα στερεότυπα του παρελθόντος», «το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η συμμετοχή της στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, ως ισότιμο μέλος και όχι στη δεύτερη ή στην τρίτη ταχύτητα».
Κλείνοντας ανέφερε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα και ότι «είναι η ώρα να βγει μπροστά η Δημιουργική Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης