Πολιτική

Φορτσάκης (ΝΔ): Ο μεταρρυθμιστικός φιλελευθερισμός μπορεί να μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση

Φορτσάκης (ΝΔ): Ο μεταρρυθμιστικός φιλελευθερισμός μπορεί να μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση
O μεταρρυθμιστικός φιλελευθερισμός της ΝΔ εδράζεται στις προωθημένες καινοτομίες, ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Θ. Φορτσάκης
«Από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που τον διαδέχθηκε φθάνουμε σήμερα σε ένα μεταρρυθμιστικό φιλελευθερισμό.
Αυτός μπορεί να μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκης.
Ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος για τη θεματική ενότητα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές», ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται εντός της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ενώ τόνισε ότι ο μεταρρυθμιστικός φιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας εδράζεται στις προωθημένες καινοτομίες, πρεσβεύοντας, μεταξύ άλλων: τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με εδραίωση δημοσιονομικής πειθαρχίας, την ενθάρρυνση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στη νέα επιχειρηματικότητα, τη χορήγηση κινήτρων στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανίας για την ενίσχυση των εξαγωγών, αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Χώρας μας, συρρίκνωση του υδροκέφαλου κράτους με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την άρση των εμποδίων για τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, της ασφάλισης, της καθαριότητας κ.α.
Μάλιστα, τόνισε ότι πρόκειται για τα ακριβώς αντίθετα από όσα πράττουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή: τη συνεχή αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τη διαρκή μεγέθυνση του κράτους με πρώτη στόχευση το βόλεμα ημετέρων, την υπερ-ρύθμιση της οικονομίας και τη δημιουργία εμποδίων στην ιδιωτική πρωτοβουλία,  το δημοσιονομικό παραλογισμό με τα λογιστικά δήθεν υπερ-πλεονάσματα,  την αποθάρρυνση των επενδύσεων,  τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματός μας, την κατάρρευση της δημόσιας υγείας.
Ο κ. Φορτάκης σημείωσε ότι το 11ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος «αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να δείξουμε στους πολίτες όχι μόνο ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, αλλά και πως πρόκειται να την αλλάξουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης