Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 δεν θα χρειαστεί διότι τα λεφτά θα τα βάζει ο λαός μέσα από τη φορολόγηση

Θεοχάρης: Νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 δεν θα χρειαστεί διότι τα λεφτά θα τα βάζει ο λαός μέσα από τη φορολόγηση
"Aν δεν υπάρξει 4ο πρόγραμμα η κυβέρνηση ουσιαστικά αποδεσμεύει τους δανειστές", ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης
«Νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 δεν πρόκειται να χρειαστεί διότι τα λεφτά θα τα βάζει ο ελληνικός λαός μέσα από τη φορολόγηση», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το ερώτημα Ντράγκι περί 4ου προγράμματος μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 δεν πρόκειται να χρειαστεί διότι τα λεφτά θα τα βάζει ο ελληνικός λαός μέσα από τη φορολόγηση.
Εάν τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση φτάσουν τότε δε θα έχουμε νέα μέτρα, εάν δεν φτάσουμε πάλι εμείς θα βάλουμε τα χρήματα με μνημόνιο ή χωρίς».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αν δεν υπάρξει 4ο πρόγραμμα η κυβέρνηση ουσιαστικά αποδεσμεύει τους δανειστές.
Φυσικά αυτό δεν μπορεί να το περιγράψει στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός και έτσι υποστήριξε ότι θα επιλέξει μια πιο ήπια οδό.
Πιο ήπια, όμως, όχι σε σχέση με τις δικές μας υποχρεώσεις, αλλά σε σχέση με τις υποχρεώσεις των εταίρων».
Παρατήρησε δε, ότι μέχρι το 2022 με την υποχρέωσή μας να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, η κυβέρνηση δε θα χρειαστεί νέα χρήματα διότι θα έχουμε ως χώρα εθνικά πλεονάσματα.  
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «θα βγούμε στις αγορές χωρίς να χρειαζόμαστε νέα χρήματα και έχοντας το μαξιλάρι τα 10 δισ. ευρώ εάν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος.
Αλλά ο τρόπος που βγαίνουμε στις αγορές όντας πλήρως αλυσοδεμένοι σε αυτές τις υποχρεώσεις, χτυπά διπλά την οικονομία μας.
Πρώτον διότι αφαιρείται το 3,5% ως πλεόνασμα από την οικονομία με το δημόσιο να τραβάει πιο πολλά χρήματα από όσα δίνει στον κόσμο, και δεύτερον διότι αποπληρώνονται με αυτά τα χρήματα κατά 85% δάνεια του εξωτερικού».
«Συνεπώς δεν μένουν τα χρήματα τουλάχιστον στις τράπεζες ώστε να ξαναμπούν εν είδει ρευστότητας στην ελληνική οικονομία», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης