Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο» για τη μεσσία τάξη το νομοσχέδιο με τις φορολογικές περικοπές

tags :
Trump: «Μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο» για τη μεσσία τάξη το νομοσχέδιο με τις φορολογικές περικοπές
Η έγκριση του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο, θα παρείχε στους Ρεπουμπλικάνους και τον Trump την πρώτη τους μεγάλη νίκη  από τότε που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα τον Ιανουάριο 2017
Του φορολογικού νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε σήμερα (16/12) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των Δημοκρατικών, πως ευνοεί τους πλούσιους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος το χαρακτήρισε ως «ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο» για τη μεσαία τάξη με λίγες μέρες πριν την ψήφισή του στο Κογκρέσο..
Με την ψηφοφορία για τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα εδώ και τρεις δεκαετίες που ορίστηκε για την Τρίτη (19/12), οι Ρεπουμπλικάνοι εργάστηκαν για να εξασφαλίσουν ότι τα μέλη του κόμματός τους, θα τηρούσαν ενιαία γραμμή απέναντι στην απορριπτική στάση της αντιπολίτευσης.
Τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο υποσχέθηκαν οι αμφίβολοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Marco Rubio και Bob Corker  και μέχρι στιγμής φαίνεται να υπερψηφίζεται με ένα ισχνό προβάδισμα 52-48.
Η έγκριση του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο, θα παρείχε στους Ρεπουμπλικάνους και τον Trump την πρώτη τους μεγάλη νίκη  από τότε που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα τον Ιανουάριο 2017, όπως παρατηρεί το Reuters.
«Θα είναι ένα  μεγάλo χριστουγεννιάτικο δώρο για ανθρώπους μεσαίου εισοδήματος», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο προτού επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για το Καμπ Ντέιβιντ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για στείρα άρνηση, χωρίς να γνωρίζουν καν το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ στο 21% και  φορολογικές περικοπές για τους πλουσιότερους.
Τελικά μετά από επεξεργασία, που προηγήθηκε ο εταιρικός φόρος θα είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερος από το 20% που προτάθηκε νωρίτερα, αλλά πολύ χαμηλότερο από το τρέχον συνολικό 35%, μια βαθιά φορολογική μείωση την οποία οι εταιρείες διεκδικούν εδώ και χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης