Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: O Schulz θα ζητήσει από τη Merkel το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών

tags :
Handelsblatt: O Schulz θα ζητήσει από τη Merkel το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών
Οι ηγέτες του SPD συμφώνησαν την Παρασκευή (15/12) να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel
Ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) , Martin Schulz, αναμένεται να ζητήσει κατά τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel να εγκαταλείψουν το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να το καταλάβει το κόμμα του, όπως αναφέρει η Handelsblatt.
Οι ηγέτες του SPD συμφώνησαν την Παρασκευή (15/12) να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία να τερματιστεί μια σπάνια περίοδος πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017
Σε αυριανό της δημοσίευμα (18/12) η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, πως ο Schulz μιλώντας σε ομάδα βουλευτών του SPD, σημείωσε ότι, το κόμμα του θα έπρεπε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών και στην προηγούμενη κυβέρνηση, στο οποίο ηγήθηκε ο Wolfgang Schaeuble.
«Ο στόχος είναι (να πάρουμε) το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο Schulz, προσθέτοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν δείξει πόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο ήταν.
Το SPD δεν προέβη μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel και το SPD αναμένεται να  συναντηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (19/12) προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα και την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών που δεν θα ξεκινήσουν  πριν από τις αρχές Ιανουαρίου 2018.
Στη συνέχεια το SPD θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» για τις επίσημες διαπραγματεύσεις  που έχουν προγραμματιστεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.
Οποιαδήποτε συμφωνία τελικά θα υπόκειται στην έγκριση των μελών του SPD μετά.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, η Γερμανία δεν θα έχει μία νέα κυβέρνηση πριν από τον Μάρτιο 2018.
Εάν τελικά το SPD καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών, αναλυτές εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη, θα οδηγήσει πιθανώς σε αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, όπως μεγαλύτερη εστίαση στις δαπάνες και επενδύσεις και όχι στη δημοσιονομική πειθαρχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης