Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Μέτρα από τη Γαλλία υπέρ εργαζόμενων και επιχειρήσεων στον Άγιο Μαρτίνο, που επλήγη από τον τυφώνα Irma

Le Monde: Μέτρα από τη Γαλλία υπέρ εργαζόμενων και επιχειρήσεων στον Άγιο Μαρτίνο, που επλήγη από τον τυφώνα Irma
Οι επιχειρήσεις θα επιδοτούνται από το κράτος και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ακόμα και το 100% του μισθού τους έστω και για μερική απασχόληση
Η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας, Muriel Penicaud, υποσχέθηκε μία προσωρινή προσαρμογή του εργατικού δικαίου στο γαλλόφωνο νησί της Καραϊβικής Άγιος Μαρτίνος με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας του μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Irma, γράφει η Le Monde.
H κυβέρνηση θα καταθέσει πολλές τροποποιήσεις στο προσχέδιο του νόμου μέχρι την επικύρωσή του τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να γίνει μία προσαρμογή του εργατικού δικαίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς, ανέφερε η υπουργός σε ταξίδι που έκανε στις γαλλικές Αντίλλες (Γουαδελούπη, Μαρτίνικα και Άγιος Μαρτίνος).
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ειδικότερα την εξαίρεση από τη χρηματοδότηση της σύμβασης επαγγελματικής ασφάλειας από τις εταιρίες.
Σε περίπτωση απολύσεων, αυτό το σχέδιο προβλέπει ενισχυμένη υποστήριξη για τον εργαζόμενο (εκπαίδευση, παρακολούθηση από το κέντρο απασχόλησης) και αποζημίωση ίση με το 75% του μισθού του.
Η συγκεκριμένη εξαίρεση θα επιτρέψει να σωθούν πολλές επιχειρήσεις και πολλές θέσεις εργασίας στο νησί της Καραϊβικής, διαβεβαίωσε η υπουργός, που ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης μαθητευόμενων.
Η υπουργός παρέχει επίσης στις επιχειρήσεις μία προσαρμογή των κανόνων μερικής απασχόλησης.
Το σύστημα αυτό επιτρέπει σε έναν εργαζόμενο που έχουν μειωθεί οι ώρες απασχόλησής του, να λαμβάνει ένα επίδομα από τον εργοδότη του, ο οποίος με τη σειρά του επιδοτείται από το κράτος και την Unedic.
Οι επιχειρήσεις θα μπορούν επίσης να επωφελούνται έκτακτα από μία βοήθεια, ακόμα και αυτές που έχουν υπερβεί τις 1.000 ώρες εργασίας ανά έτος για έναν εργαζόμενο.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα λαμβάνει το 70% των ακαθάριστων αποδοχών του σαν να δούλευε κανονικά (ή, το 85% των καθαρών αποδοχών του).
Αυτοί οι εργαζόμενοι της μερικής απασχόλησης θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ένα πρότζεκτ που θα τους επιτρέπει να διατηρήσουν το 100% του μισθού τους, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης