Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζοι ειδικοί καλούν το Πεκίνο να προετοιμαστεί για πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο

Κινέζοι ειδικοί καλούν το Πεκίνο να προετοιμαστεί για πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο
Θεωρείται ότι οι συνθήκες στην κορεατική χερσόνησο ευνούν το ξέσπασμα ενός πολέμου στην περιοχή
Κινέζοι κυβερνητικοί σύμβουλοι και ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν το Πεκίνο, πως θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για έναν πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.
Μάλιστα εκτιμούν ότι, ο κίνδυνος μίας πολεμικής σύγκρουσης στην  περιοχής είναι υψηλότερος παρά ποτέ.
Σημειώνουν δε ότι, η κινεζική κυβέρνηση ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας και με επιρροή στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ  φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.
«Οι συνθήκες στην κορεατική χερσόνησο καθιστούν πολύ πιθανό έναν πόλεμο και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος εδώ και δεκεατίες» δήλωσε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Renmin, Shi Yinhong, ο οποίος συμβουλεύει επίσης το κρατικό συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας.
«Η Βόρεια Κορέα είναι μια ωρολογιακή βόμβα.
Μπορούμε μόνο να καθυστερήσουμε την έκρηξη, ελπίζοντας ότι με την καθυστέρηση της, θα έρθει η ώρα να αφαιρέσουμε τον πυροκροτητή», πρόσθεσε ο Shi στο περιθώριο μιας διάσκεψης του Πεκίνου για την κρίση στην κορεατική χερσόνησο.
Ο Yang Xiyu, ανώτερος σύμβουλος στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας που συνδέεται με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε ότι οι συνθήκες στην κορεατική χερσόνησο είναι οι πιο επικίνδυνες εδώ  και μισό αιώνα.
«Δεν έχει σημασία αν υπάρχει πόλεμος ή ειρήνη, δυστυχώς, η Κίνα δεν έχει κανέναν έλεγχο, κυριαρχία ή και λόγο στο ζήτημα», είπε.
«Η Κίνα μπορεί ήδη να προετοιμάζεται για το χειρότερο», τόνισε.
Η  επίσημη εφημερίδα της επαρχίας που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, η Jilin Daily, δημοσίευσε πλήρεις οδηγίες για τους κατοίκους για το πώς να ανταποκριθεί σε μια πυρηνική επίθεση.
Επιβεβαιώνοντας ότι η Κίνα προετοιμάζεται για τη χειρότερη περίπτωση, ένα έγγραφο που φέρεται ότι προέρχεται από τον φορέα τηλεπικοινωνιών China Mobile σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία πέντε στρατοπέδων προσφύγων, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες.
Επιπροσθέτως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Nanjing, Zhu Feng σημείωσε  ότι ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πιθανότητα, η Κίνα θα πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά και πρακτικά για «καταστροφική πυρηνική σύγκρουση, ή πυρηνική έκρηξη». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης