Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της απόφασης Trump 80 χιλιάδες άτομα στην Ινδονησία

Le Monde: Διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της απόφασης Trump 80 χιλιάδες άτομα στην Ινδονησία
Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Τζακάρτα, ο υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων, ενώ την απόφαση Trump καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo
Δεκάδες χιλιάδες Ινδονήσιοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 17/12 στην πρωτεύουσα της χώρας τους Τζακάρτα για να διαδηλώσουν ενάντια στην απόφαση του Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γράφει η Le Monde.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο Εθνικό Μνημείο, έναν πύργο που βρίσκεται στο κέντρο της Τζακάρτα, λίγα μέτρα από την αμερικάνικη πρεσβεία, ήταν περίπου 80 χιλιάδες.
Ντυμένοι στα λευκά, κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης και πλακάτ που έγραφαν "λευτεριά στην Παλαιστίνη".
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο Ινδονήσιος υπουργός για θρησκευτικές υποθέσεις και ο κυβερνήτης της Τζακάρτα.
H συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο των ουλεμάδων, το ανώτατο ισλαμικό σώμα στη χώρα, με τη στήριξη της κυβέρνησης και άλλων μουσουλμανικών οργανώσεων.
"Είμαι αλληλέγγυος ως μουσουλμάνος με τους αδερφούς και τις αδερφές μας στην Παλαιστίνη, εκεί βρίσκεται το τζαμί Al - Aqsa, το ιστορικό τζαμί των μουσουλμάνων" ανέφερε ένας εκ των διαδηλωτών.
Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο και στηρίζει τους Παλαιστίνιους.
Η απόφαση του Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί και την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ προκάλεσε ένα κύμα επικρίσεων σε όλο τον κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς που την καταδίκασαν ήταν και ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης