Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Richard Bernstein: Ξεχάστε το bitcoin - O μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται στα ομόλογα

Richard Bernstein: Ξεχάστε το bitcoin - O μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται στα ομόλογα
Οι αγορές είναι γενικά απροετοίμαστες για ένα πιθανό ράλι στις αποδόσεις στις αποδόσεις των ομολόγων
Σαφή προειδοποίηση για την πορεία των ομολόγων έστειλε ο γνωστός αναλυτής, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ξεχάσουν το bitcoin, καθώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα χρηματιστήρια το 2018 θα είναι η αγορά ομολόγων.
Ειδικότερα, ο Joe Zidle της Richard Bernstein Advisors επεσήμανε ότι οι επενδυτές μπαίνουν στο 2018 υποθέτοντας ότι οι αυξημένες αποδόσεις ομολόγων θα παραμείνουν χαμηλές.
Γι' αυτό το λόγο, ο Zidle πιστεύει ότι οι αγορές είναι γενικά απροετοίμαστες για ένα πιθανό ράλι στις αποδόσεις θα μπορούσε να σημειωθεί, χάρη σε μια σειρά παραγόντων.
«Πιστεύω ότι στο 2018, η μεγάλη έκπληξη θα είναι οι υψηλότερες αποδόσεις 10ετών αμερικανικών ομολόγων κι αυτό είναι κάτι που οι επενδυτές δεν το περιμένουν» δήλωσε στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Zidle, υπάρχουν τρία πράγματα που θα μπορούσαν θα αυξήσουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ενδεχομένως αυξάνοντας το κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την οικονομία.
«Πρώτον, βλέπουμε οικονομίες σε όλο τον κόσμο να ενισχύονται», εξήγησε.
«Δεύτερον, έχουμε το φορολογικό πακέτο, που υπόσχεται επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Και μετά ο τρίτος παράγοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενων πληθωριστικών πιέσεων καθώς οι αγορές εργασίας γίνονται όλο και πιο σφιχτές» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το καθαρό αποτέλεσμα όλων αυτών θα μπορούσε να είναι μια επιτάχυνση της ανάπτυξης, μια επιτάχυνση του πληθωρισμού που ωθεί την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σε υψηλότερα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης