Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις στι ΗΠΑ θα επιδεινώσουν την οικονομική ανισότητα στη χώρα

ΟΗΕ: Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις στι ΗΠΑ θα επιδεινώσουν την οικονομική ανισότητα στη χώρα
Ο ειδικός απεσταλμένος τους ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Philip Alston, εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα μετατραπούν στην πιο ανίση χώρα παγκοσμίως
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επικείμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Trump στις ΗΠΑ έκρουσε ο ΟΗΕ, μέσω έκθεσης του δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών της χώρας.
Ειδικότερα, ο ειδικός απεσταλμένος του τους ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Philip Alston, αναφέρθηκε στη «δραματική αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης του Trump στις πολιτικές των ΗΠΑ που σχετίζοντας με την ανισότητα και την ακραία φτώχεια», λόγω των φορολογικών προτάσεων της κυβέρνησης και των «δραματικών περικοπών της ευημερίας».
Ο Alston βρέθηκε για διάστημα δύο εβδομάδων σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου συνομίλησε με δεκάδες εμπειρογνώμονες και οργανώσεις πολιτών, ενώ συναντήθηκε και με αξιωματούχους της κυβέρνησης, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι αντιθέσεις μεταξύ του ιδιωτικού πλούτου και τη δημόσιας αθλιότητας αφθνούν».
«Οι προτεινόμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις στηρίζουν την προσπάθεια των ΗΠΑ να γίνουν η πιο άνιση κοινωνία στον κόσμο και να αυξήσει σημαντικά τα ήδη υψηλά επίπεδα πλούτου και εισοδηματικής ανισότητας μεταξύ του πλουσιότερου 1% και του φτωχότερου 50% των Αμερικανών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Alston, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των 40 εκατ. ανθρώπων που συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
«Οι διαδοχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, απέρριψαν σθεναρά την ιδέα ότι τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα αποτελούν μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρά την σχετική αναγνώρισή τους από τις ΗΠΑ και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης