Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας: Δεν συμφέρει τη μεσαία τάξη μια κοινωνική έκρηξη – Μείωση βαρών μόλις πατήσουμε γερά στα πόδια μας

Μάρδας: Δεν συμφέρει τη μεσαία τάξη μια κοινωνική έκρηξη – Μείωση βαρών μόλις πατήσουμε γερά στα πόδια μας
Εφαρμόζουμε μια πολιτική που επιδιώκει να συγκρατήσει την φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ.Μάρδας
Την θέση ότι δεν συμφέρει τη μεσαία τάξη μια κοινωνική έκρηξη διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μάρδας, ο οποίος αναφερόμενος στην «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης, την απέδωσε στην προσπάθεια ενίσχυσης των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας προκειμένου να συγκρατηθεί η φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και κληθείς να τοποθετηθεί επί της κριτικής που ασκείται στην κυβέρνηση για το επίδομα στους ανέργους 18-24 ετών αλλά και για την ευρύτερη πολιτική της που βαίνει κατά της μεσαίας τάξης, ο κ.Μάρδας υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια πολιτική που επιδιώκει να συγκρατήσει την φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο».
«Ώστε από την στιγμή που θα πατήσουμε γερά στα πόδια μας, μετά να εφαρμόσουμε κάθε άλλο μέτρο πολιτικής που μειώνει τα βάρη των υπόλοιπων πολιτών, της μεσαίας τάξης, των επαγγελματιών, έχοντας υπόψιν ότι θα έχουμε και ρυθμό ανάπτυξης πολύ καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.
Να επιδιώκουμε να περισώσουμε μία τάξη, ενώ υπάρχει καζάνι που βράζει και μπορεί να προκαλέσει τρομακτικές κοινωνικές εκρήξεις, ποιον θα θίξει;
Τα μαγαζιά, τα καταστήματα της γειτονιάς, την αγορά, όλους αυτούς που ανήκουν στην λεγόμενη μεσαία τάξη.
Το να δώσουμε προτεραιότητα σε μία μερίδα πληθυσμού, ενώ μία άλλη είναι έτοιμη να εκραγεί, δεν είναι καν στο συμφέρον της», υπογράμμισε ο κ. Μάρδας.
Όσον αφορά τα αναπτυξιακά συνέδρια, ο κ.Μάρδας υποστήριξε ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη.
«Μακάρι να γίνονται συνέδρια με συγκεκριμένες προτάσεις και να ακούμε σχόλια και κριτικές, για να βελτιώνονται αυτές οι προτάσεις.
Η κριτική σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει.
Η δουλειά μας είναι να τις μελετάμε και να παίρνουμε ότι είναι χρήσιμο και δεν το έχουμε σκεφτεί, να το ενσωματώνουμε στο υπόδειγμα.
Έχει γίνει μία σειρά από αναπτυξιακά συνέδρια, εκ των οποίων το κάθε ένα έχει θέσει κάποιους στόχους στις περιοχές που έγινε.
Έχει γίνει συστηματική δουλειά» υποστήριξε ο κ.Μάρδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης