Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για την οικοδόμηση μίας ισχυρής εμπορικής σχέσης

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για την οικοδόμηση μίας ισχυρής εμπορικής σχέσης
Η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι εμπορικοί δεσμοί των δύο χωρών είναι αμοιβαία επωφελείς και κερδοφόροι
Στην υπεράσπιση του εμπορίου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ προχώρησε σήμερα (18/12) το Υπουργείο Εξωτερικών της πρώτης, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του αμερικανού προέδρου Donald Trump, όπου θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Trump ότι η Κίνα αποτελεί ανταγωνιστή της χώρας και ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές μεταξύ των δύο χωρών, το κινεζικό ΥΠΕΞ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, αρνούμενη να προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι τουλάχιστον να αποκαλυφθεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ.
«Ελπίζουμε ότι η νέα στρατηγική θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της σταθερότητας, καθώς και στην προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστά η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Hua Chunying, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι εμπορικοί δεσμοί των δύο χωρών είναι αμοιβαία επωφελείς και κερδοφόροι, υποστηρίζοντας άμεσα και έμμεσα 2,6 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
«Το 2015, τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν επενδύσεις στην Κίνα έφτασαν τα 36,2 δισ. δολ. και η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων», τόνισε η Hua, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Πεκίνου για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
«Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε σκληρά με την αμερικανική πλευρά για την οικοδόμηση μίας ισχυρής, σταθερής και υγιούς εμπορικής και οικονομικής σχέσης, η οποία θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, καιώς και τις διεθνούς κοινότητας», καταλήγει η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά τους, πηγές των ΗΠΑ που μίλησαν στο Reuters, ανέφεραν ότι η στρατηγική εθνικής ασφάλειας για την οποία θα μιλήσει ο Trump «δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια περιορισμού της Κίνας, αλλά να προσφέρει μία σαφή ματιά στις προκλήσεις που θέτει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης