Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η ενισχυμένη αμερικανική οικονομία θα συμβάλλει εν τέλει στην άνοδο του πληθωρισμού

Williams (Fed): Η ενισχυμένη αμερικανική οικονομία θα συμβάλλει εν τέλει στην άνοδο του πληθωρισμού
Ο επικεφαλής της San Francisco Fed αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί κατά 2,25 με 2,5% το επόμενο έτος
Την εκτίμησή του ότι η ισχυρή αμερικανική οικονομία θα συμβάλλει εν τέλει στην άνοδο του επίμονα χαμηλού πληθωρισμό εξέφρασε ο επικεφαλής της San Francisco Fed, John Williams, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη Wall Street Journal την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται στο 2018 με μία καλή δυναμική, καθώς «λειτουργούμε καλά σε όλους τους τομείς, γεγονός που αποτελεί θετικό σημάδι σε ότι αφροά τη βιοωσιμότητα της ανάπτυξης».
Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ισχυρή οικονομία θα οδηγήσει τελικά σε υψηλότερο πληθωρισμό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «καθώς οδηγούμε τα επιτόκια πίσω σε κανονικά επίπεδα όσο βελτιώνεται η οικονομία, αυτό θα μειώσει τους κινδύνους υπερθέρμανσης της οικονομίας».
Σε ότι αφροά τις προοπτικές ανάπτυξης για το 2018, ο Williams δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξης κατλα 2,25 με 2,5%, τονίζοντας εν συνεχεία ότι η τράπεζα δε βιάζεται να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
«Εάν η οικονομία έχει την πορεία που αναμένουμε, είναι πιθανό να αυξήσουμε τα επιτόκιά μας με σταθερό ρυθμό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Williams.
Σημειώνεται ότι παρά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed την προηγούμενη εβδομάδα, η τράεζα δεν πραγματοποίησε κάποια αλλαγή σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις της για το 2018, παρά τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης