Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Google και το Facebook θα πρέπει να δεχθούν τη λογοκρισία για να λειτουργήσουν στην Κίνα

H Google και το Facebook θα πρέπει να δεχθούν τη λογοκρισία για να λειτουργήσουν στην Κίνα
Η προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να συμμορφώνονται με την κινεζική νομοθεσία και τους κανονισμούς
Η Google και το Facebook θα πρέπει να δεχθούν τη λογοκρισία της Κίνας και τους σκληρούς ηλεκτρονικούς νόμους, εάν επιθυμούν πρόσβαση στους 751 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, όπως ανέφεραν κινεζικές ρυθμιστικές αρχές σε διάσκεψη στη Γενεύη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.
Το Google και το Facebook έχουν απαγορευτεί στην Κίνα, μαζί με το Twitter και τα περισσότερα μεγάλα δυτικά δίκτυα ειδήσεων.
"Αυτή είναι μια ερώτηση ίσως για πολλούς ανθρώπους, γιατί το Google, γιατί το Facebook δεν λειτουργούν ακόμα στην Κίνα", δήλωσε ο Qi Xiaoxia, γενικός διευθυντής του Γραφείου Διεθνούς Συνεργασίας στον Κυβερνοχώρο.
Στην περίπτωση της Google, αποχώρησε το 2010 οικιοθελώς από την Κίνα.
"Αν θέλουν να επιστρέψουν, τους καλωσορίζουμε", δήλωσε ο Qi στο φόρουμ στο ευρωπαϊκό κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.
"Η προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να συμμορφώνονται με την κινεζική νομοθεσία και τους κανονισμούς.
Αυτή είναι η κατώτατη γραμμή.
Και επίσης ότι δεν θα βλάψουν την κινεζική εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα των καταναλωτών".
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας έχει επιβάλει αυστηρότερους κανονισμούς στον κυβερνοχώρο το 2016, επισημοποιώντας νέους κανόνες που απαιτούν από τις επιχειρήσεις, να αποθηκεύουν δεδομένα τοπικά και να λογοκρίνουν εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να ανατρέπουν το Μεγάλο Τείχος προστασίας, που εμποδίζει ιστότοπους όπως το Facebook και το Google.
Η Apple λειτουργεί υπό αυστηρή λογοκρισία, έχοντας αφαιρέσει δεκάδες εφαρμογές από το App Store της Κίνας το 2017 για να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές απαιτήσεις.
Τον Ιούνιο, η Κίνα εισήγαγε έναν νέο εθνικό νόμο περί ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο οποίος απαιτεί από τις ξένες επιχειρήσεις να αποθηκεύουν δεδομένα τοπικά και να υποβάλλονται σε έρευνες επιτήρησης δεδομένων.
"Είμαστε της ιδέας ότι ο κυβερνοχώρος δεν είναι ένας χώρος που δεν είναι κυβερνητικός. Πρέπει να διαχειριστούμε, να εποπτεύουμε ή να διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο σύμφωνα με το νόμο ", δήλωσε ο Qi.
"Μπορείτε να μαντέψετε τον αριθμό των ιστοτόπων στην Κίνα; Έχουμε πέντε εκατομμύρια ιστότοπους.
Αυτό σημαίνει ότι τα δικαιώματα του κινέζικου λαού του λόγου και των δικαιωμάτων έκφρασης είναι πλήρως εξασφαλισμένα".
Δεν ήταν ξεκάθαρο σε τι βασίστηκε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων.
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο internetlivestats.com, υπάρχουν 1.3 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στον Παγκόσμιο Ιστό, ορίζοντας σαν ιστότοπο ένα μοναδικό όνομα κεντρικού υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να επιλυθεί, χρησιμοποιώντας έναν server ονομάτων, σε διεύθυνση IP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης