Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ΑμΕΑ

Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ΑμΕΑ
Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ΑμΕΑ 
Τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ατόμων με νοητική στέρηση, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Χουλιαράκης, συνεχίζοντας την παροχολογία της κυβέρνησης, μετά το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και το επίδομα για όσους έχασαν την εργασία τους εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής, σε μια σαφή επιχείρηση ενίσχυσης του «κοινωνικού προφίλ» της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 και σε μία προσπάθεια πειθούς περί της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να αμβλύνει τα φορολογικά βάρη, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, προχώρησε στην επίμαχη εξαγγελία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί το μέτρο και τον τρόπο που θα προωθηθεί νομοθετικά, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα εφαρμοστεί άμεσα.
«Όσο προχωράει ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωράει και σε μειώσεις φόρων. Συνολικά 3,5 δις μέχρι το 2021 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Αλλά ακόμα και τώρα προσπαθούμε να μειώνουμε τη φορολογία, γι’ αυτό από αυτό το βήμα ανακοινώνω τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τους οίκους ευγηρίας και τις μονάδες φροντίδας ατόμων με αναπηρία και νοητική υστέρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χουλιαράκης.
Αναφορικά, δε, με τον προϋπολογισμό του 2018, ο ίδιος έκανε λόγο για «την πιο ήπια δυνατή δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα δυσμενές περιβάλλον, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκει χώρο για να ενισχύσει περαιτέρω τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας», προχωρώντας σε κονδύλια που αυξάνονται κι αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις περικοπές που περιλαμβάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης