Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Συνεχίζεται η αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες, θα πωληθούν 3 δισ NPEs και τα….stress tests

Μεγάλου (Πειραιώς): Συνεχίζεται η αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες, θα πωληθούν 3 δισ NPEs και τα….stress tests
Ο Χ. Μεγάλου ο CEO της Πειρταιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τραπεζικού κλάδος τονίζοντας ότι το 2018 θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη βήμα ανάκαμψης των τραπεζών
Την εκτίμηση ότι το δ΄ τρίμηνο του 2017 θα συνεχιστεί η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες με το 30% των νέων καταθέσεων να καταλήγουν – ξανά – στην Πειραιώς διατύπωσε ο Χρήστος Μεγάλου ο CEO του ομίλου Πειραιώς.
Σε ανεπίσημες συνομιλίες με δημοσιογράφους ο Χρήστος Μεγάλου σχολίασε τα εξής
1)Για τις καταθέσεις τόνισε ότι και το 2018 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση με στόχο αύξηση των νέων καταθέσεων κατά 5-7 δισεκ. 2)Στα επόμενα 3μηνα εκτιμάται ότι ορισμένες τράπεζες θα έχουν θετική πιστωτική επέκταση.
3)Η Πειραιώς θα προχωρήσει σε δύο πακέτα πωλήσεων NPEs μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων ύψους 1,5 και 1,5 δισεκ. ευρώ ή συνολικά 3 δισεκ.  
4)Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την στοχοθεσία των NPEs του 2018.
5)Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τόνισε ότι χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες ως φόβητρο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές τους οποίους και η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει αλλά και οι τράπεζες.
6)Σε ερώτηση εάν εξετάζονται senior bond κοινό ομολογιακό δάνειο για funding ή tier 2 ομόλογο για την ενίσχυση των κεφαλαίων…τόνισε ότι δεν είναι της παρούσας φάσης.
7)Για τα stress tests ανέφερε ότι τέλη Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι όροι του βασικού και δυσμενούς σεναρίου των stress tests, ωστόσο απέφυγε οποιαδήποτε πρόβλεψη.
8)Σε ερώτηση εάν οι φάκελοι του TAR της ανασκόπησης των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων είναι 1000 που ελέγχονται στην Πειραιώς τόνισε ότι όχι δεν είναι 1000 αλλά δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό.
9)Για την πορεία της αγοράς τόνισε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 2% θα κινηθεί υψηλότερα…ενώ σχολιάζοντας τις short θέσεις ξένων hedge funds τόνισε ότι… αργά ή γρήγορα θα τις κλείσουν.
10)Γενικά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τραπεζικού κλάδος τονίζοντας ότι το 2018 θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη βήμα ανάκαμψης των τραπεζών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης