Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Όσο δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απίθανες είναι οι πρόωρες εκλογές

tags :
Citigroup: Όσο δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απίθανες είναι οι πρόωρες εκλογές
Αυτή η καθυστέρηση της δημοσκοπικής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά τις πρόωρες εκλογές πριν από τον τερματισμό του προγράμματος διάσωσης αρκετά απίθανη
Παρά τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και τις αυξανόμενες πιθανότητες εξόδου από τα προγράμματα διάσωσης το καλοκαίρι του 2018, η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης δεν βελτιώνεται πολύ.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του Σκάι, η οποία έδειξε προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 12 μοναδες βάσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18%.
Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής 9,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, εκτός Βουλής Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, ΛΑΕ 1,5%.
Σαφώς μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους εκατό πολίτες προβλέπουν νίκη του κόμματος του Ταύρου, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τρέχουσα λιτότητα και η επανέναρξη των πλειστηριασμών ακινήτων αυτό το μήνα, ως μέρος των συμφωνηθέντων των μέτρων διάσωσης, πιθανότατα να επιβαρύνουν δημοσκοπικά την κυβέρνηση.
Αυτή η καθυστέρηση της δημοσκοπικής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά τις πρόωρες εκλογές πριν από τον τερματισμό του προγράμματος διάσωσης αρκετά απίθανη, μολονότι τα ατυχήματα δεν μπορούν να αποκλειστούν (η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζεται σε μια μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης