Διεθνή

Σε ρυθμούς φορολογικής μεταρρύθμισης η Wall Street - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες

Σε ρυθμούς φορολογικής μεταρρύθμισης η Wall Street - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες
Με κέρδη άνοιξε σήμερα η Wall Street, εν αναμονή της ψηφοφορίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (19/12/2017) η Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ψηφοφορία για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,07%, στις 24.809,43 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,04% και κινείτο στις 2.691,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 6.981,23 μονάδες.



Πιέσεις στον Nasdaq ασκεί η μετοχή της Apple, η οποία υποχωρεί κατά 0,9%, στον απόηχο της υποβάθμισής της από τη Nomura Instinet σε «neutral» από «buy».
Το Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Mike Lee και Susan Collins - δύο από τους τελευταίους επικριτές του νομοσχεδίου - ανέφεραν χθες ότι θα στηρίξουν το μέτρο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ψήφισή του.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 19,2%, στα 100,6 δισ. δολ. - το μικρότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών - στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, σε καλύτερη εκ των εκτιμήσεων πορεία κινήθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις έφθασαν στα 1,29 εκατ. ακίνητα - το υψηλότερο επίπεδο 10 ετών - ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στα 1,25 εκατ.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Νeel Kashkari, δήλωσε ότι συνεχίζει να καταψηφίζει την αύξηση των επιτοκίων, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού και των ενοχλητικών σημάτων της αγοράς ομολόγων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, εξέφρασε την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας με έναν σταδιακό και υπομονετικό τρόπο.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επίδραση των φορολογικών περικοπών στις εταιρικές επενδύσεις μπορεί να είναι μέτρια, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τις μειώσεις φόρων που χρηματοδοτούνται από χρέος που αυξάνει το έλλειμμα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς συνεχίζουν να δέχονται ώθηση από τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού Forties στον Καναδά, καθώς και από τις περικοπές που πραγματοποιούν οι χώρες του ΟΠΕΚ.
Περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 57,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% υψηλότερα, στα 63,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης