Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η παράλογη συμπεριφορά των επενδυτών - Το παράδοξο των αγορών

BofA Merrill Lynch: Η παράλογη συμπεριφορά των επενδυτών - Το παράδοξο των αγορών
Οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις επενδύσεις τους στον τεχνολογικό κλάδο
Για «σημάδι υπερβολικής ευφορίας» κάνει λόγο η Bank of America Merrill Lynch σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στις αγορές παγκοσμίως, καθώς παρ' όλο που η πλειοψηφία των επενδυτών θεωρεί ότι οι μετοχές είναι υπερεκτιμημένες συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτές.



Παρ' όλα αυτά, ενώ οι επενδύσεις στις μετοχές συνεχίζονται ασταμάτητα, υπήρξε αξιοσημείωτο rotation (εναλλαγή) όσον αφορά τον κλάδο και -όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα- το rotation του Νοεμβρίου δείχνει ότι σημειώθηκαν πωλήσεις στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, την Ιαπωνία και του τεχνολογικού κλάδου.



Παράλληλα, οι επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα μειώθηκαν ραγδαία.



Αλλά ενώ το αφήγημα για την ανάπτυξη δείχνει να υποχωρεί επί του παρόντος, το 54% των επενδυτών που συμμετείχε σε σχετική έρευνα δήλωσαν ότι αναμένεται άνω της τάξης ανάπτυξης και υποτονικός πληθωρισμός τους επόμενους 12 μήνες.



Εν τω μεταξύ, η καμπύλη απόδοσης έφτασε στα πιο ήπια επίπεδα μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς κανείς επενδυτής δεν θεωρεί ότι χρειάζονται δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας.



Το 8% των επενδυτών εκτιμά ότι η αμερικανική καμπύλη απόδοσης θα γίνει επίπεδα το 2018.



Παράλληλα, οι αναλυτές της BofA αναφέρουν ότι ένα λάθος από την κεντρική τράπεζα (Fed, EKT) παραμένει ο κορυφαίος κίνδυνος απρόσμενων μεταβολών (tail risk).
Ακολουθεί ο κίνδυνος για κραχ στην αγορά ομολόγων παγκοσμίως αλλά και με μια κινεζική κρίση χρέους.



Παράλληλα, μόλις το 7% των επενδυτών υποστηρίζουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλότερα κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 77% εκτιμά ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης