Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (19/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,45% χαμηλότερα, στις 390,91 μονάδες, με σχεδόν το σύνολο των κλάδων να τερματίζει με αρνητικό πρόσημο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,72%, στις 13.215,79 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,09% και έκλεισε στις 7.544,09 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,69% χαμηλότερα, στις 5.382,91 μονάδες.


Το αμερικανικό Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Mike Lee και Susan Collins - δύο από τους τελευταίους επικριτές του νομοσχεδίου - ανέφεραν χθες ότι θα στηρίξουν το μέτρο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την ψήφισή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones κατέγραψε το 70ό ιστορικό του υψηλό για το 2017 τη Δευτέρα (18/12) - τα ιστορικά περισσότερα ρεκόρ σε ένα μόνο έτος - ξεπερνώντας τα 69 ρεκόρ που κατέρριψε το 1995.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησαν και ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία - τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη κατέγραψε την πρώτη της πτώση σε διάστημα επτά μηνών τον Οκτώβριο του 2017, υποχωρώντας κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,1% του Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία κατέγραψε τον Δεκέμβριο απροσδόκητη πτώση, με τον δείκτη του οικονομικού ινστιτούτου Ifo να υποχωρεί στις 117,2 μονάδες.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή υποχώρηση του δείκτη στις 117,5 μονάδες.
«Κόντρα» στο αρνητικό κλίμα κινήθηκαν οι ταξιδιωτικές μετοχές, που έκλεισαν με κέρδη 0,8%.
Η μετοχή της Carnival «εκτοξεύτηκε» κατά 2,8%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιέρας στον κόσμο ανέφερε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, η μετοχή της Ryanair ενισχύθηκε κατά 2,3%, καθώς δημοσίευμα της «Irish Independent» ανέφερε ότι ανώτερα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους είπαν στους πιλότους ότι εργάζονται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης