Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Λάθη στη διαχείριση της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά το 2016, παραδέχτηκε η Merkel

Γερμανία: Λάθη στη διαχείριση της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά το 2016, παραδέχτηκε η Merkel
Η Γερμανία θα πρέπει να μάθει από τα λάθη κατά την επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016, δήλωσε η Merkel

Η Γερμανία θα πρέπει να μάθει από τις ελλείψεις ασφαλείας που εκτέθηκαν από τη θανατηφόρα επίθεση με φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016 και να αυξήσει τις ενισχύσεις προς τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων, δήλωσε σήμερα (19/12/2017) η καγκελάριος Angela Merkel, στην επέτειο της επίθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ο Τυνήσιος Anis Amri είχε πέσει με ένα φορτηγό σε μια γεμάτη από κόσμο χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 11 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες.
Η Merkel μίλησε κατά την αποκάλυψη ενός μνημείου στην πλατεία Breitscheidplatz, όπου έλαβε χώρα η επίθεση πριν από ένα χρόνο, εν μέσω κριτικών από οικογένειες των θυμάτων και από επιζώντες για τον χειρισμό του συμβάντος από την κυβέρνηση.
«Σήμερα είναι μια ημέρα πένθους, αλλά και μια μέρα για να εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας για τη βελτίωση των πραγμάτων που δεν λειτούργησαν (στο παρελθόν)», ανέφερε η καγκελάριος.
Στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, δήλωσε ότι η υποστήριξη για τα θύματα της επίθεσης ήρθε αργά και δεν ήταν επαρκής.
«Είναι πικρό ότι το κράτος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους συγγενείς σας», δήλωσε ο Steinmeier, απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης