Χρηματιστήριο

Αναζητώντας τους πρωταγωνιστές του 2018 – Τοποθετούνται ήδη επενδυτές

Αναζητώντας τους πρωταγωνιστές του 2018 – Τοποθετούνται ήδη επενδυτές
Με αφορμή την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στις καλές μετοχές του ΧΑ παρατηρήθηκαν εισροές από χαρτοφυλάκια που περιμένουν καλή πορεία το 2018
Οι μετοχές που εκτιμάται ότι θα ξεχωρίσουν το 2018 έχουν αρχίσει ήδη να έχουν «πονταρίσματα» στο ΧΑ.
Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έφερε κάποιες εισροές στο ΧΑ, σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Επενδυτές που εκτιμούν ότι η εικόνα της χώρας θα είναι καλύτερη το 2018 και πως οι αποδόσεις δεν αποκλιμακώθηκαν πρόσκαιρα τοποθετούν κάποια χρήματα στο ΧΑ σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.
Τα χρήματα σημειώνουν στελέχη της αγοράς μπαίνουν σε καλές μετοχές του ΧΑ, για τις οποίες υπάρχουν θετικές εκτιμήσεις για το 2018, ενώ κάποια κεφάλαια τοποθετήθηκαν και σε τραπεζικές μετοχές.
Η πρώτη εκτίμηση είναι πως το 2018 θα είναι μία εξίσου καλή χρονιά για το ΧΑ (αναλυτικό ρεπορτάζ με απόψεις των στελεχών της αγοράς στις επόμενες μέρες), ενώ μετοχές με καλά θεμελιώδη θα είναι και πάλι στο επίκεντρο.
Κλειδί βέβαια για την πορεία του ΧΑ είναι ο τραπεζικός κλάδος και ουσιαστικά αυτό που θα ήθελαν να γνωρίζουν οι αναλυτές προκειμένου να είναι πιο ακριβείς στις εκτιμήσεις τους είναι αν θα γίνουν αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες τη νέα χρονιά.
«Πρόκειται ουσιαστικά για ερώτηση του 1 εκατ. ευρώ» σημειώνει στέλεχος της αγοράς εννοώντας πως αν μπορούσε να το γνωρίζει θα μπορούσε να κερδίσει πολλά χρήματα.
Θετικοί είναι οι χρηματιστές για αρκετές μετοχές του FTSE 25 έστω και αν έχουν ήδη καταγράψει σημαντική άνοδο τη χρονιά που πέρασε.
Ο ΟΠΑΠ που έχει σπάσει τα κοντέρ και έχει μοιράσει εκατομμύρια ευρώ σε μερίσματα στους μετόχους βρίσκεται πάλι μεταξύ των επιλογών που κάνουν τα στελέχη της αγοράς.
ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean βρίσκονται επίσης στις πρώτες θέσεις των επιλογών τους.
Επιπλέον κάποιοι επιλέγουν ΕΧΑΕ καθώς εκτιμούν πως το ΧΑ θα πάει καλύτερα και άρα θα υπάρξει αύξηση του τζίρου και καλύτερη κερδοφορία.
Αρκετοί επίσης ξεχωρίζουν τον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις στελέχη που παρακολουθούν τη συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών προτείνουν ΕΥΑΘ, Quest, Μύλοι Λούλη, Έλτον και Καράτζη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης