Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ο πραγματικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί στο 3%!

tags :
Phoenix Capital: Ο πραγματικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί στο 3%!
Τον κώδωνα του κινδύνου για μία πληθωριστική κρίση στις ΗΠΑ  κρούει ξανά η Phoenix Capital
Τον κώδωνα του κινδύνου για μία επικείμενη πληθωριστική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες κρούει ξανά (και ξανά) η πάντα «bear» Phoenix Capital, διαπιστώνοντας πως ήδη ορισμένοι δείκτες για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή δείχνουν αύξηση -σε ετήσια βάση- κοντά στο 3%!
Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επικαλείται τον σχετικό δείκτη τιμών (underlying inflation, UIG) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, ο οποίος ενισχύθηκε 2,95% τον Νοέμβριο -σε σχέση με ‘ένα χρόνο νωρίτερα- έπειτα από επίσης ισχυρή αύξηση 2,91% τον Οκτώβριο του 2017.
«Και οι αξιωματούχοι της Fed εξακολουθούν να επιδιώκουν υψηλότερο πληθωρισμό»…



«Όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται, οι αποδόσεις των ομολόγων ακολουθούν.
Όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, οι τιμές των ομολόγων συρρικνώνονται.
Και όταν οι τιμές των ομολόγων υποχωρήσουν, τότε αυτή η μαζική “φούσκα” θα εκραγεί», επαναλαμβάνει η Phoenix, υπενθυμίζοντας πως «τα κρατικά ομόλογα των Η.Π.Α. είναι η κατηγορία με τα υψηλότερα κεφάλαια στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα»…
«Όταν καταρρεύσουν, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν»…

Τα τρία διαγράμματα που «δείχνουν» εκτόξευση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2018 (18/11/2017)

Πιστή στην πρόβλεψή της ότι το 2018 θα αποτελέσει το έτος εκτόξευσης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Phoenix Capital επανέρχεται, παραθέτοντας νέα «αποδεικτικά στοιχεία».
Αυτή τη φορά επικαλείται τη σχέση μεταξύ πληθωριστικών και αποπληθωριστικών δυνάμεων (TIP to Long-Treasury ratio, TIP/TLT), όπου παρατηρείται μία ταχεία ενίσχυση στον σχετικό δείκτη την τελευταία περίοδο, έπειτα από συνεχόμενη πτώση που ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση.





«Όταν ο δείκτης πραγματοποιεί ράλι, τότε ακολουθεί μία πληθωριστική κρίση», σχολιάζει η «bear» των αγορών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης