Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης - Στα 1.264,20 δολ.

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης - Στα 1.264,20 δολ.
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, ανακόπτοντας το 4ήμερο ανοδικό σερί
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (19/12/2017) ο χρυσός, ανακόπτοντας το 4ήμερο ανοδικό σερί, μετά από μια νευρική συνεδρίαση με εναλλαγών προσήμων, καθώς τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ και τη σημερινή ψηφοφορία.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,1%, στα 1.264,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,185 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 113 γιεν.
Πάντως, από την αρχή του 2017, ο χρυσός συνεχίζει να καταγράφει ισχυρά κέρδη 10%.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Mike Lee και Susan Collins - δύο από τους τελευταίους επικριτές του νομοσχεδίου - ανέφεραν χθες ότι θα στηρίξουν το μέτρο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ψήφισή του.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη νομοθετική νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους, που πίεζαν για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος σχεδόν από την αρχή του 2017.
Εξάλλου, η φορολογική μεταρρύθμιση ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, με τη νίκη του να προσφέρει σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.
Ωστόσο, εφόσον οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Trump εγκριθούν από το Κογκρέσο, ο χρυσός αναμένεται να βρεθεί ξανά υπό πίεση, με τη ζώνη των 1.250 δολ. ανά ουγγιά να αποτελέσει για μία ακόμα φορά «ψυχολογικό όριο».
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει στήριξη στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης