Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 οι χρεοκοπίες στον κλάδο λιανικής των ΗΠΑ

tags :
S&P: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 οι χρεοκοπίες στον κλάδο λιανικής των ΗΠΑ
Σε κρίσιμο σημείο ο κλάδος λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες 
Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από το 2011 ανέρχονται οι χρεοκοπίες των εταιρειών στον κλάδο λιανικών πωλήσεων, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε και παραθέτει η S&P Global Market Intelligence.
Ειδικότερα, μέσα στο τρέχον έτος, χρεοκόπησαν 50 εταιρείες (μέχρι την 14 Δεκεμβρίου 2017), έναντι 47 το περασμένο έτος και 59 το 2011.
Μεταξύ των εταιρειών που υπέβαλλαν αίτηση για υπαγωγή στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, βρέθηκαν οι Toys R Us Inc, True Religion Apparel Inc, Payless Inc, BCBG Max Azria Global Holdings LLC, Charming Charlie Holdings Inc, Seal LLC, και The Gymboree Corp.
Αυτή τη στιγμή, από τις αλυσίδες που έχουν επιβιώσει, οι πιο ευάλωτες ,σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, είναι οι Sun Pacific Holding Corp, Sears Holdings Corp, Razer Inc, Vince Holding Corp και The Bon-Ton Stores Inc.
Η πιθανότητα αθέτησης πληρωμής ομολόγων για τις παραπάνω κυμαίνεται από 44,38% έως 5,36%.

Με συνολικές αθετήσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων, ο κλάδος λιανικής αφορά το 30% του συνόλου (6/9/2017)

Η αίτηση της «Toys 'R'» για υπογωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές την 18η Σεπτεμβρίου 2017, έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύτ άσχημα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλές εκ των εταιρειών, όντας υπερχρεωμένες και με συρρικνωμένη οικονομική δραστηριότητα, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.
Το ποσοστό αθητήσεων πληρωμών (επί του συνόλου των ομολόγων του κλάδου στις Η.Π.Α.) αναμένεται να ξεπεράσει το 7% τον τρέχοντα Σεπτέμβριο, από 5,3% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch.
Μάλιστα, ίσως φτάσει και το 12% στο τέλος του 2017!
Με συνολικές αθετήσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων, ο κλάδος λιανικής αφορά το 30% των συνολικών αθετήσεων πληρωμών ομολόγων στις Η.Π.Α. για -μέχρι στιγμής- το 2017.
Η Fitch αναμένει την επόμενη αθέτηση πληρωμής από τη «Sears», η οποία πρέπει να αποπληρώσει μέχρι και 1,75 δισ. δολάρια μέχρι και το 2018, όταν παρουσιάζει συνεχόμενες ζημίες.
Έτεροι υποψήφιοι για αθέτηση -και ίσως μετέπειτα χρεοκοπία- μέσα στο 2017 είναι οι Nine West Holdings Corp, TOMS Shoes LLC, Everest Holdings LLC, Charlotte Russe Inc και Charming Charlie LLC.

Για μπαράζ χρεοκοπιών στο λιανικό εμπόριο προειδοποιεί η Moody's, μετά την πτώχευση της Toys «R» (1/11/2017)

Η πτώχευση της θρυλικής εταιρείας παιχνιδιών Toys «R» US είναι πιθανό να πυροδοτήσει ένα μπαράζ χρεοκοπιών στον ταλανιζόμενο κλάδο λιανεμπορίου των Η.Π.Α., προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την υψηλή μόχλευση των εταιρειών, την πολύ χαμηλή πιστοληπτική τους ικανότητα και την απώλεια της εμπιστοσύνης από το επενδυτικό κοινό.
Αν και πλησιάζει η περίοδος διακοπών, κατά την οποία συνήθως γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου, η Moody's εκτιμά πως η ρευστότητα θα παραμείνει περιορισμένη στον κλάδο.
«Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής των Η.Π.Α. είναι καλά εφοδιασμένοι για το πρώτο εξάμηνο της επικείμενης περιόδου διακοπών.
Ωστόσο, τα καταστήματα ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσουν περισσότερα αποθέματα για τη μεταγενέστερη περίοδο της σεζόν, και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος.
Η ρευστότητα είναι πάντα μια ανησυχία για τους λιανοπωλητές, αλλά αυτή τη στιγμή είναι υψίστης σημασίας.
Οι σημερινές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις λιανικής, συμπεριλαμβανομένων του υψηλού χρέους και των ανησυχιών για τα “φέσια” της Toys “R”, θα καταστήσουν τη ρευστότητα περιορισμένη.
Και ενώ οι εκδότες ομολόγων με χαμηλότερη βαθμολογία είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυστηρότερους όρους, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς ποιες εταιρείες εκτίθενται, δεδομένου ότι οι συμφωνίες εμπορικής πίστης παραμένουν εξαιρετικά αδιαφανείς, για ανταγωνιστικούς λόγους», αναφέρει ο οίκος.
Η Toys «R» US εμφανίζει χρέος 4,9 δισ. δολάρια, με τα 400 εκατ. δολάρια να έχουν να κάνουν με πληρωμές τόκων που οφείλονται το 2018 και 1,7 δισ. δολάρια που οφείλονται το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης