Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν κατεβάζει προς το παρόν, ρολά το εργοστάσιο της Μαϊλλης - Απολύονται 20 εργαζόμενοι

tags :
Δεν κατεβάζει προς το παρόν, ρολά το εργοστάσιο της Μαϊλλης - Απολύονται 20 εργαζόμενοι
Tο λουκέτο στο εργοστάσιο της Μαϊλλης στον Έβρο φαίνεται πως, προς το παρόν τουλάχιστον, αποφεύχθει
Tο λουκέτο στο εργοστάσιο της Μαϊλλης στον Έβρο φαίνεται πως, προς το παρόν τουλάχιστον, αποφεύχθει.
Η ιδιοκτησία της βιομηχανίας [το επενδυτικό fund Harvard Investment Group (HIG)] ενημέρωσε εκ νέου τους εργαζόμενους, ότι το εργοστάσιο, δεν θα κατεβάσει ρολά όπως ανακοινώθηκε πριν από κάποιες μέρες, αλλά θα συνεχίσει την λειτουργία του, με λιγότερο προσωπικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απολυθούν περί τους 20 εργαζόμενους από τους 60 περίπου που απασχολούνται.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση είχε ενημερώσει ότι το εργοστάσιο θα κλείσει τον Φεβρουάριο του 2018, καθώς θεωρεί ασύμφορη τη λειτουργία του.
Το θέμα πήρε αρκετή δημοσιότητα και κατόπιν επικράτησης δεύτερων σκέψεων, η HIG ανακάλεσε την απόφαση της.
Να σημειωθεί ότι η Μαϊλλης εξαγοράστηκε από την HIG το 2014 και πλέον η έδρα του είναι το Λουξεμβούργο.
Η μετατροπή της ελληνικής βιομηχανίας σε θυγατρική εταιρείας συμμετοχών που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο, δρομολογήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο.
Για τον σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση, συστάθηκαν στο Λουξεμβούργο νέες εταιρείες συμμετοχών με τις επωνυμίες Maillis International και Maillis Holding, στη δεύτερη των οποίων η ελληνική βιομηχανία συνεισέφερε όλες τις επενδύσεις της στις θυγατρικές της.
Στη συνέχεια, η ελληνική εταιρεία μεταβίβασε στη Maillis International τις μετοχές της Maillis Holding και με συνακόλουθες διοικητικές πράξεις μετατράπηκε σε θυγατρική της Maillis International.
Η έως τα μέσα του 2017 μητρική ελληνική εταιρεία χαλύβδινων και άλλων ειδών συσκευασίας βιομηχανικών προϊόντων, που είναι αμιγώς σχεδόν εξαγωγική και διαθέτει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στα Οινόφυτα και τον Εβρο, το 2016 κατέγραψε πωλήσεις 65,075 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 13%.
Παρουσίασε δε ζημιές προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ (από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015) και μετά την πρόβλεψη για φόρους ζημιές 3,23 εκατ. ευρώ (από 4,015 εκατ. ευρώ το 2015).
Στο απόγειο της επιχειρηματικής της ακμής το 2006, η Μαϊλλης είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 141 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν αποφέρει κέρδη μετά την πρόβλεψη για φόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης