Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα BofA: Τι θα κάνουν οι αμερικανικές εταιρείες με τα «επαναπατρισμένα» κέρδη;

Έρευνα BofA: Τι θα κάνουν οι αμερικανικές εταιρείες με τα «επαναπατρισμένα» κέρδη;
Οι εταιρείες των ΗΠΑ θα βρεθούν με τεράστια ποσά από τα «επαναπατρισμένα» κέρδη
Το φορολογικό σχέδιο των Ρεπουμπλικανών περί φορολογικών περικοπών και απασχόλησης, μπορεί να υπογραφεί νόμος από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017.
Και ενώ το νομοσχέδιο μειώνει τους φόρους για το μερίδα των λέοντος των Αμερικανών, θα προσφέρει επίσης οφέλη στις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής, καθώς μειώνει τον συντελεστή του ομοσπονδιακού εταιρικού φόρου στο 21% από 35%, επιτρέποντας τον επαναπατρισμό των κερδών στο εξωτερικό.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι εταιρείες του S&P 500 κατέχουν 920 δισ. δολάρια μετρητών στο εξωτερικό.
Οι αμερικανικές εταιρείες στο σύνολό τους έχουν 2,5 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Citigroup.
Τι θα κάνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική με όλα αυτά τα χρήματα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να φέρουν πίσω στις ΗΠΑ;
Το 2004, όταν πρόσφατα συνέβησαν οι αποκαλούμενες φορολογικές διακοπές, περίπου το 80% των μετρητών που μεταφέρθηκαν πίσω στις ΗΠΑ προχώρησαν στη χρηματοδότηση επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Αλλά αυτή τη φορά θα είναι πιθανότατα διαφορετικά, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch για 302 αμερικανικές εταιρείες.
Όταν ρωτήθηκαν πώς θα χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από τα επαναπατρισμένα κέρδη, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα πλήρωναν χρέη.
Η έκδοση εταιρικών χρεογράφων στις ΗΠΑ αυξάνεται κάθε χρόνο από τη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι σε ρυθμό για ένα έτος ρεκόρ το 2017.

corporate debt

Ο μόνος λόγος για τον οποίο πολλές από αυτές τις εταιρείες εξέδωσαν τόσο μεγάλο χρέος, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αγγίξουν τα μετρητά στο εξωτερικό, όταν τώρα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα μετρητά, έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κάποια από αυτά για να ελαφρώσουν το χρέος", υποστηρίζει η BofA.
Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αναμένεται να κάνει τρεις επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2018, η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε να σώσει τις εταιρείες που εκτίθενται σε κυμαινόμενα επιτόκια δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια.
Την ίδια στιγμή, η εταιρική Αμερική εξακολουθεί να έχει σχέδια να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για την επαναγορά ιδίων μετοχών.
Μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 46%, ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένα μέρος των επαναπατρισθέντων χρημάτων θα δαπανηθεί για επαναγορές που είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί άμεση ανατίμηση των μετοχών και να δοθεί μήνυμα στους επενδυτές, ότι μια εταιρεία βλέπει τη μετοχή της ως υποτιμημένη.
Ακόμα λιγότερο απάντησαν λέγοντας ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα για συγχωνεύσεις και εξαγορές (42%) και κεφαλαιουχικές δαπάνες (35%).

12 19 17 using tax savings COTD

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης