Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια με 15 τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια Μυτιλήνης - Συγκρούσεις επί έξι ώρες

Επεισόδια με 15 τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια Μυτιλήνης  - Συγκρούσεις επί έξι ώρες
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστερήσεις στα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών είπε η περιφερειάρχης Λέσβου
Σοβαρά επεισόδια με 15 τραυματίες ξέσπασαν χθες το βράδυ στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, στη Μυτιλήνη.
Από τις 10 το βράδυ της Τρίτης 19/12 και για περίπου έξι ώρες και για αδιευκρίνιστη αιτία - αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή ήταν η χρήση του μπάνιου και της τουαλέτας - υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών.
Ορισμένοι από τους πρόσφυγες πυρπόλησαν σκηνές και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους ενώ δεν επέτρεπαν, για αρκετή ώρα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν στον χώρο για να σβήσουν τις φωτιές, πετώντας εναντίον τους πέτρες.
Χρειάστηκε να επέμβει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και των ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.
Οι δεκαπέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους βρίσκονται δυο έγκυες και παιδί.
Από τους τραυματίες οι δύο φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική με τραύμα στο στήθος.
Αρκετές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο κέντρο φιλοξενίας ενώ κάηκαν τουλάχιστον 10 σκηνές.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 10 προσαγωγές, εκ των οποίων και δύο συλλήψεις.
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστερήσεις.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γρήγορης αποσυμφόρησης των νησιών και να ενισχυθούν κι άλλο οι υπηρεσίες ασύλου για να εξετάζουν γρήγορα τις αιτήσεις (ασύλου)» είπε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Η κα.Καλογήρου τόνισε πως υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση και σε ανθρώπους και δομές, και αυτή η κόπωση οδηγεί σε καταστάσεις έντασης και βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης