Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συνέλευση του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ – Βαρύ κλίμα, πιέσεις και προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ

tags :
Νέα συνέλευση του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ – Βαρύ κλίμα, πιέσεις και προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ
Θα γίνει μια ψηφοφορία που επικρίνει την επιλογή των ΗΠΑ, θα σημειώσουμε ονόματα ανέφερε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley
Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21/12 η νέα γενική συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία καλείται να ψηφίσει επί ενός σχεδίου απόφασης που επικρίνει τις ΗΠΑ για την απόφαση τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Το βαρύ κλίμα σκιαγραφούν άλλωστε οι πιέσεις και οι σαφείς προειδοποιήσεις που διατυπώνει η αμερικανική πλευρά.
«Στον ΟΗΕ, μας ζητούν πάντα να κάνουμε περισσότερα, να δώσουμε περισσότερα.
Λοιπόν, όταν παίρνουμε μια απόφαση, σύμφωνα με τη βούληση του αμερικανικού λαού, για το πού θα εγκαταστήσουμε ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρεσβεία, δεν περιμένουμε εκείνοι που έχουμε βοηθήσει να μας βάζουν στο στόχαστρο.
Την Πέμπτη, θα γίνει μια ψηφοφορία (για ένα κείμενο) που επικρίνει την επιλογή μας.
Οι ΗΠΑ θα σημειώσουν ονόματα» ανέφερε στο twitter η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, η οποία συνεχίζει τις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ σε κράτη – μέλη της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ του κειμένου, το οποίο καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ από την Υεμένη και την Τουρκία εξ ονόματος αραβικών χωρών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).
στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο – για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια – σε κείμενο που θα εμπόδιζε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ με την Haley να κάνει λόγο για ψηφοφορία «προσβολή», την οποία οι ΗΠΑ «δεν πρόκειται να ξεχάσουν».
Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση έχει 193 κράτη μέλη και το σχέδιο απόφασης που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη ενδέχεται να συγκεντρώσει ακόμη και 180 ψήφους, κατά ορισμένες πηγές.
Αντίθετα με ό,τι ισχύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν υπάρχει δικαίωμα βέτο στις ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης, οι αποφάσεις της οποίας πάντως δεν είναι δεσμευτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης