Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από Vodafone και Wind οι οικονομικές προσφορές για την εξαγορά της Cyta Hellas - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Από Vodafone και Wind οι οικονομικές προσφορές για την εξαγορά της Cyta Hellas - Επιβεβαίωση ΒΝ
Αρχίζει άμεσα η αξιολόγηση των προσφορών
Από τις εταιρείες Vodafone-Panafon και Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης της Cyta Hellas, επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των προσφορών, στο πλαίσιο διαφάνειας και ακεραιότητας που ήδη χαρακτηρίζει τη διαδικασία διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων".

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 19 Δεκεμβρίου 2018:

Κληρώνει σήμερα (19/12) για τη Cyta Ελλάδος - Vodafone και Wind τα φαβορί     

Σήμερα (19/12) κληρώνει για την Cyta Hellas με την κατάθεση των οικονομικών προσφορών για την εξαγορά της θυγατρικής του κυπριακού Ομίλου.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να προτείνουν είτε την πλήρη ή μερική εξαγορά της, ή τη συγχώνευση που σημαίνει ανταλλαγή μετοχών με αποτίμηση της αξίας και των δύο πλευρών.
Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς θεωρούν ότι η εξαγορά της Cyta θα κλείσει με αγοραστή είτε τη Vodafone είτε την Wind.
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές η απόκτηση της Cyta είναι σημαντικότερη για την Wind, καθώς η εξαγορά της θα προσθέσει στον ετήσιο τζίρο της (ανέρχεται στα 400 εκατ.) επιπλέον 90 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά το τίμημα εξαγοράς της θυγατρικού του κυπριακού Ομίλου, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι θα είναι άνω των 60 εκατ. ευρώ που είναι το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται από την τηλεπικοινωνιακή αγορά αν θα καταθέσει προσφορά και η PCCW Global, επενδυτικός βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες  και σε παρόχους, η οποία έχει εκδηλώσει δεσμευτικό ενδιαφέρον.
Και αυτό γιατί το πιο πιθανό είναι ότι αν η διαδικασία αναδείξει προτιμητέο επενδυτή τη Vodafone ή τη Wind η Cyta, τότε αυτή θα απορροφηθεί και θα πάψει να υφίσταται.
Αν όμως στο διαγωνισμό επικρατήσει η PCCW, τότε η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική και η περαιτέρω συρρίκνωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς να μην πραγματοποιηθεί στην παρούσα φάση.
Να σημειωθεί ότι το 2016 η Cyta κατέγραψε αύξηση ενεργών συνδέσεων 76% και εσόδων από τις υπηρεσίες κινητής.
Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 75%, ανήκει στις υπηρεσίες Κινητής Συμβολαίου.
Συνολικά, ο αριθμός πελατών Κινητής (Συμβολαίου και Καρτοκινητής), στο τέλος του 2016, ανήλθε στις 51 χιλιάδες, αριθμός που αναλογεί στο 17% της βάσης πελατών Σταθερής σε σχέση με το 2015, όπου η ίδια αναλογία αντιστοιχούσε στο 9%.
Έτσι,ο αριθμός πελατολογίου κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την Σταθερή και 51 χιλιάδες για την Κινητή.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης