Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο γαλλικός όμιλος που «παίζει» για το 11% και το management της ΕΥΔΑΠ - Ο ρόλος Macron

tags :
Ο γαλλικός όμιλος που «παίζει» για το 11% και το management της ΕΥΔΑΠ - Ο ρόλος Macron
Δεν είναι ούτε η Suez, ούτε η Veolia. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη Macron και που βρίσκονται οι συζητήσεις
Ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 11% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ μαζί με το management της επιχείρησης αναμένεται να επιδείξει ο γαλλικός όμιλος διαχείρισης ύδατος Saur, όταν εφαρμοστεί η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για διαγωνισμό πώλησης.
Ο γαλλικός όμιλος, πρώην θυγατρική της Bouygues, που το 2007 εξαγοράστηκε από κοινοπραξία γαλλικών χρηματοοικονομικών ομίλων, έχει εκδηλώσει στην κυβέρνηση το ενδιαφέρον της να αποτελέσει το στρατηγικό επενδυτή της ΕΥΔΑΠ, αναλαμβάνοντας και το management της μεγαλύτερης εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.
Στην προ μηνών επίσκεψη του Γάλλου προέδρου E. Macron στην Αθήνα, στελέχη της Saur Group συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή και συζήτησαν με κυβερνητικά στελέχη για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην εκχώρηση του management της ΕΥΔΑΠ.
Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση με υπουργό της φιλοεπενδυτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε προετοιμαστεί, αθόρυβα, πολύ πριν την επίσκεψη Μακρόν.
Εφόσον υλοποιηθεί η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για την πώληση του 11% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ η Saur Group εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων, έχοντας μάλιστα, διενεργήσει αξιόλογη προεργασία.
Ο όμιλος Saur είναι καθετοποιημένος στην παραγωγή και διάθεση πόσιμου νερού, στη συλλογή και καθαρισμό υδάτων, ενώ πέραν της γαλλικής αγοράς δραστηριοποιείται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία. 
Η ΕΥΔΑΠ προγραμματίζει, για την περίοδο 2017‐2021, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 600 εκατ. ευρώ (σ.σ μετά τις εκπτώσεις), οι οποίες θα αφορούν, κατά κύριο λόγο, σε έργα κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης (ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής) και θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης.
Ένα άλλο τμήμα των επενδύσεων θα κατευθυνθεί στο μέτωπο της αντιμετώπισης της σπατάλης του νερού.
Το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει μεσοσταθμική αύξηση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά 1,9% ετησίως.
Σημειώνεται ότι φέτος οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 331,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 0,7% συγκριτικά με το 2016.
Το EBITDA αναμένεται να ανέλθει σε 112,4 εκατ. ευρώ, το 2021, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 5,2% σε σχέση με το τέλος του 2016.
Το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 31,1% το 2021 από 26,5% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης