Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Πλέον μιλάμε για μια μεσαία τάξη που αν και δουλεύει σκληρά είναι φτωχή

Μηταράκης: Πλέον μιλάμε για μια μεσαία τάξη που αν και δουλεύει σκληρά είναι φτωχή
Οι ποιοτικές δουλειές πλήρους απασχόλησης που αποφέρουν αξιοπρεπές εισόδημα μειώνονται τόνισε ο κ.Μηταράκης
Την θέση ότι ένα «από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στατιστικά που βλέπουμε αυτήν την περίοδο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια μεσαία τάξη, φτωχή που δουλεύει» διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Μηταράκης αναφερόμενος στην αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
«Δεν έχουμε αύξηση της πίτας.
Οι ποιοτικές δουλειές πλήρους απασχόλησης, οι οποίες αποφέρουν αξιοπρεπές εισόδημα μειώνονται.
Δουλεύουν περισσότεροι και είναι φτωχοί.
Ο μέσος μισθός βαίνει διαρκώς μειούμενος.
Μιλάμε πλέον για τη γενιά των 360 ευρώ, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και είναι φτωχοί» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Μηταράκης.
«Αν δούμε τα εισοδήματα στην τσέπη του μέσου Έλληνα μετά φόρων - μετά τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τον αυξημένο ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την κατάργηση των εκπτώσεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ - το τελικό ποσό που φτάνει στην τσέπη του Έλληνα, είναι διαρκώς λιγότερο» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας σχετικά με το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά ότι «ο μέσος νησιώτης είναι έξαλλος, που η κυβέρνηση Τσίπρα κατήργησε κάτι, το οποίο επί δεκαετίες η Ελλάδα είχε ως ευρωπαϊκό κεκτημένο».
«Είναι δεδομένο πως αν η Ελλάδα δεν αποκτήσει πιο ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές, θα αδυνατούμε να ανταγωνιστούμε τις όμορες χώρες κι αυτό το πρόβλημα είναι ακόμη πιο εμφανές στα νησιά του Αιγαίου.
Για παράδειγμα από την Χίο η Τουρκία απέχει 45 λεπτά με το ferry boat και πράγματι υπάρχει κόσμος που πηγαίνει και ψωνίζει απέναντι για τις βασικές του ανάγκες.
Η εστίαση στα νησιά από το 7% θα φτάσει στο 24%.
Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία που προσφέρουμε και στους ντόπιους και στους τουρίστες γίνεται κατά 15% πιο ακριβή και είναι τεράστιο πλήγμα στη δυνατότητα των νησιών να προσελκύσουν τουρισμό το καλοκαίρι» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης.
«Το να φορολογεί η κυβέρνηση τους πάντες, το να δημιουργείται ένα μικρό ταμειακό υπόλοιπο, ενώ έχει τεράστιες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα με τα ληξιπρόθεσμα, ενώ έχει 100 δισ. να μην μπορούν να εισπραχθούν από το δημόσιο, γιατί δεν αντέχει πλέον ο κόσμος και να διαλέγει κάποιες κοινωνικές ομάδες, για να δώσει ένα φιλοδώρημα παραμονές Χριστουγέννων, αυτό δεν είναι βιώσιμη οικονομική πολιτική, αντιθέτως στην πραγματικότητα για κάποιους ανθρώπους θα είναι ένα μεγάλο δώρο, θα τους δημιουργήσει ένα μεγάλο χαμόγελο, το οποίο ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να τους θυμίσει στις εκλογές ότι του το χρωστάνε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης