Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο Dow Jones ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ λόγω των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ

MarketWatch: Ο Dow Jones ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ λόγω των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ
Η αμερικανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο στο σύνολό του αργότερα εντός της σημερινής (20/12) ημέρας
Οι αμερικανικές αγορές ετοιμάζονται για μία ανοδική συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη (20/12), με τον Dow Jones να ετοιμάζεται για νέα ιστορικά υψηλά, καθώς αναμένετια να εκγριθεί το νομοσχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Χθες Τρίτη (19/12) η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε το ιστορικό φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εν συνεχεία εκρίθηκε και από τη Γερουσία, με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά, γεγονός που συνιστά μια μεγάλη πολιτική νίκη για τον πρόεδρο Donald Trump.
Ωστόσο, λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σώμα στο σύνολο του κειμένου, αφού τρία άρθρα του που αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα, διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.
Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ, ενώ όλοι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές απέρριψαν το νομοσχέδιο, που χαρακτηρίζουν δώρο για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, καταγγέλλοντας μάλιστα πως θα αυξήσει το έλλειμμα και το χρέος.
Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, εφόσον το νομοσχέδιο εκγριθεί, αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Οι προσδοκίες για τις φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις αγορές παγκοσμίως κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εκτιμάται ότι θα οφεληθούν σε μεγάλο βαθμό η επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και η οικονομία της χώρας.
Μεταξύ των χαρακτηριστικών των νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και η μείωση του συντελεστή φορολογίας των εταιρειών στο 21% έναντι 35% προηγουμένως.
«Η πραγματικότητα είανι ότι οι αγορές αναμένουν εδώ και αρκετό καιρό ότι το νομοσχέδιο θα εκγριθεί, γεγονός που σημαίνει ότι το θετικό κλίμα για το σχετικό ζήτημα έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό για τις αγορές», υπογραμμίζει ο επικεφαλής ερευνών της London Capital Group, Jasper Lawler.
«Αυτό εξηγεί τα συνεχόμενα ρεκόρ των αγορών στις ΗΠΑ κατά της τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς και την πτώση που κατέγραψαν την Τρίτη (19/12) παρά την ενδεχόμενη έγκριση του νομοσχεδίου», καταλήγει ο Lawler.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν οι πωλήσεις των υπάρχοντων κατοικιών στη χώρα για τον Νοέμβριο, με τους αναλυτές να αναμένουν διεύρυνση των πωλήσεων κατά 5,59 εκατ. κατοικίες, έναντι 5,48 εκατ. κατοικιών τον Οκτώβριο.
Σε ότι αφορά το «μέτωπο» της Federal Reserve, δεν αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις από κάποιον αξιωματούχο της τράπεζας εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης