Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία: Σε δίκη για δωροδοκία ύψους 1,1 δισ. δολ. οι πετρελαϊκές Eni και Royal Dutch Shell

Ιταλία: Σε δίκη για δωροδοκία ύψους 1,1 δισ. δολ. οι πετρελαϊκές Eni και Royal Dutch Shell
Eni και Shell κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν αξιωματούχο της νιγηριανής κυβέρνησης
Σε δίκη θα προσαχθούν Eni και Shell στην Ιταλία, καθώς κατηγορούνται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 1,1 δισ. δολαρίων που αφορά δραστηριότητες στη Νιγηρία.
Η δίκη θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου 2018, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός δικαστής Giusy Barbara, ενώ δεν θα επηρεάσει μόνο τους δύο πετρελαϊκούς ομίλους αλλά και 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου της Eni, Claudio Descalzi.
Η υπόθεση αφορά την απόκτηση άδειας από τις Eni και Shell για την εκμετάλλευση κοιτάσματος στον Κόλπο της Γουινέας το 2011.
Οι δικαστές υποστηρίζουν ότι η καταβολή του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων σε τραπεζικό λογαριασμό μέλους της κυβέρνησης της Νιγηρίας αποτελεί δωροδοκία.
Όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ οι κατηγορίες ενάντια σε πετρελαϊκές εταιρείες για δωροδοκίες είναι κάτι σχετικά συχνό, αλλά σπάνια παραπέμπονται σε δίκη κορυφαία στελέχη τους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του διευθύνοντος συμβούλου της Eni.
Η Eni σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην αθωότητα τόσο του επικεφαλής της όσο και της Shell, ενώ η Shell εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση του Ιταλού δικαστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης