Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Τα hedge funds επιστρέφουν στην αγορά της Ελλάδας αναζητώντας φθηνές ευκαιρίες

WSJ: Τα hedge funds επιστρέφουν στην αγορά της Ελλάδας αναζητώντας φθηνές ευκαιρίες
Οι χαμηλές αποτιμήσεις των ελληνικών assets αποτελούν πόλο έλξης για τα hedge funds
Στην επιστροφή ορισμένων hedge funds στην ελληνική αγορά αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο τονίζεται ότι το βασικό τους στοίχημα είναι ότι «ο άλλοτε βαριά ασθενής της Ευρωζώνης έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του».
Μεταξύ των hedge funds που έχουν αρχίσει να αγοράζουν ελληνικά assets είναι τα Bervan Howard, Amber Capital και VR Capital, με στελέχη τους να τονίζουν ότι οι επενδυτές είχαν ξεχάσει την Ελλάδα λόγω των προβλημάτων από την κρίση χρέους στη χώρα.
«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα.
Είναι η μόνη φθηνή αγορά», υποστηρίζει ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής του Amber Capital, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 1,7 δισ. δολαρίων.
Όπως τονίζει ποτέ πριν δεν είχε επενδύσει στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε αρχικά με τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα πριν από ένα έτος, αλλά τώρα στράφηκε στις μετοχές.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με discount σε σύγκριση με μεγάλες αγορές.
Ενώ ο S&P 500 διαπραγματεύεται περίπου 18 φορές πάνω από τα προβλεπόμενα κέρδη του και ο Stoxx Europe 600 κατά 15 φορές, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαπραγματεύεται περίπου στις 13 φορές πάνω από τα προβλεπόμενα κέρδη του.



Μεταξύ των funds που αύξησαν πρόσφατα τις τοποθετήσεις του στην Ελλάδα είναι και το VR Capital, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της WSJ.
Την ίδια ώρα το Autonomy Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια πέντε δισ. δολαρίων έχει αυξήσει την έκθεσή του στις ελληνικές τράπεζες.
Παράλληλα το Brevan Howard, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds της Ευρώπης, δημιουργεί ένα ειδικό επενδυτικό κεφάλαιο αξίας 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου να επενδύσει σε εμπορικό real estate στην Ελλάδα και ένα κεφάλαιο το οποίο θα τοποθετηθεί σε ελληνικές μετοχές.
Έχει προσλάβει, ήδη, 10 ειδικούς με έδρα την Αθήνα, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στους 18 έως τα τέλη του 2018.
«Η Ελλάδα εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ακατάλληλη για επενδύσεις», τονίζει ο Trifon Natsis, συνιδρυτής της Brevan Howard και προσθέτει ότι «όλα τα υπολειπόμενα ρίσκα έχουν εξαφανιστεί», καθώς όπως σημειώνει η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων και έχει εφαρμόσει πολύ δύσκολα μέτρα.
Σύμφωνα με την IHS Markit, η συνολική έκθεση των hedge funds σε ελληνικές μετοχές έχει φθάσει φέτος στο επίπεδο – ρεκόρ των 566 εκατ. δολάρια, από 443 εκατ. που ήταν το 2016.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης