Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street - Το «πράσινο φως» στη φορολογική μεταρρύθμιση αναμένουν οι επενδυτές

Κέρδη στη Wall Street - Το «πράσινο φως» στη φορολογική μεταρρύθμιση αναμένουν οι επενδυτές
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την τελική έγκριση στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (20/12/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την τελική έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,27%, στις 24.822,54 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,26% και κινείτο στις 2.688,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,25% υψηλότερα, στις 6.980,99 μονάδες.


Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες (19/12) την αναθεωρημένη πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με 227 ψήφους υπέρ και 203 κατά.
Οι -Ρεπουμπλικάνοι- Γερουσιαστές Mike Lee και Susan Collins, δύο από τους τελευταίους επικριτές του νομοσχεδίου, ψήφισαν εν τέλει το μέτρο, συμβάλλοντας στη νομοθετική νίκη των Ρεπουμπλικάνων, που πίεζαν για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος σχεδόν από την αρχή του 2017.
Λίγο αργότερα, το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ πήρε το «πράσινο φως» και της Γερουσίας, με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά.
Ωστόσο, λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σώμα στο σύνολο του κειμένου.
Η Βουλή θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει αργότερα εντός της ημέρας, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού τρία άρθρα του που αφορούσαν σε εκπαιδευτικά θέματα, διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.
Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ, ενώ όλοι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές απέρριψαν το νομοσχέδιο.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπογράψει το κείμενο ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018.
Η φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 35% στο 21%, αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump, έχοντας προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές.
To επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και ορισμένα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη.
Οι μετοχές της FedEx ενισχύονταν σχεδόν κατά 2,5%, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα, όσο και από τις προσδοκίες της αγοράς για νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 57,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,3% υψηλότερα, στα 64 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης