Τώρα κατάλαβα το σφυρί είναι για τις δημοπρασίες και το δρεπάνι για το σανό

Τώρα κατάλαβα το σφυρί είναι για τις δημοπρασίες και το δρεπάνι για το σανό
Οι τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε σκηνές Ισπανίας, όπου οικογένειες φτωχών πολιτών η αστυνομία τους πέταγε στον δρόμο…
Με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αριστερών δυνάμεων για τους πλειστηριασμούς...στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα άκρως ενδιαφέρον μήνυμα "Τώρα κατάλαβα το σφυρί είναι για τις δημοπρασίες και το δρεπάνι για το σανό"
Οι πλειστηριασμοί και η διαχείριση αυτού του ευαίσθητου κοινωνικού θέματος είναι ξεκάθαρο ότι προβληματίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Τσίπρας είπε στους τραπεζίτες ότι πρέπει να κυνηγήσετε τους στρατηγικά κακοπληρωτές (σε αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοινωνικά ερείσματα) ώστε να μην χρειαστεί να χτυπηθεί η κατοικία των 100 ή 150 χιλ (αφορά απλούς πολίτες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό πελατολόγιο).
Όμως δεν είναι σαφές εάν οι τραπεζίτες είπαν μια πικρή αλήθεια στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση του.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι αργά ή γρήγορα αλλά σίγουρα με μαθηματική ακρίβεια οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να βγάλουν στους πλειστηριασμούς και ακίνητα των 100 με 150 χιλιάδων.
Το ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι τα ακίνητα των 100 με 150 χιλιάδων αποτελούν σχεδόν το 68% με 70% των ακινήτων που θα βγουν τελικώς στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ο Τσίπρας λοιπόν βλέποντας ότι έχει πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς ή δυνητικό πρόβλημα γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα επηρεάσει και τα πολιτικά δεδομένα πέρασε ένα δεύτερο μήνυμα στους τραπεζίτες.
Τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν οι τράπεζες μέσω των διαφημίσεων να μην αναπαράγουν fake news για τους πλειστηριασμούς που βλάπτει την κυβέρνηση…
Το έμμεσο μήνυμα είναι το εξής «μέσω των διαφημίσεων να ασκήσουν πίεση οι τράπεζες στα μέσα ενημέρωσης να μην αναπαράγουν τα αρνητικά των πλειστηριασμών».
Όλα αυτά αναδεικνύουν την αντίφαση και το κυριότερο αναδεικνύουν τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας χάσει πολλά κοινωνικά ερείσματα καταφέρνει να συντηρεί πολιτικές δυνάμεις λόγω δημοσίων υπαλλήλων και ορισμένων κατατρεγμένων.
Εάν η κοινωνία διαπιστώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προστατεύει τον κοσμάκη…τον απλό βιοπαλαιστή και τον αφήνει στην βορά των τραπεζιτών… τότε με μαθηματική ακρίβεια θα πληγεί το φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης….

Τι θα συμβεί;

Για να μπορέσουν οι τράπεζες να διασφαλίσουν ότι δεν θα αποτύχουν στην επίτευξη των στόχων των προβληματικών ανοιγμάτων θα πρέπει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να βγουν προς πώληση όλα τα ακίνητα και τα μικρά ακίνητα.
Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά μια ωρολογιακή βόμβα.
Οι τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε σκηνές Ισπανίας, όπου οικογένειες φτωχών πολιτών η αστυνομία τους πέταγε στον δρόμο…

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS