Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνεχίζεται το χτίσιμο θέσεων στα βαριά χαρτιά – Ενισχυμένη η ψυχολογία – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Συνεχίζεται το χτίσιμο θέσεων στα βαριά χαρτιά – Ενισχυμένη η ψυχολογία – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης αναμένεται η ανακοίνωση από τη ΔΕΗ των βασικών γραμμών των αποτελεσμάτων εννεαμήνου
Ενισχυμένη παραμένει η ψυχολογία στο ΧΑ με τους επενδυτές κυρίως του εξωτερικού να λαμβάνουν θέσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Η αύξηση του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις πιστοποιεί τις κινήσεις των επενδυτών, ενώ τα στελέχη της αγοράς εμφανίζονται αισιόδοξα για τη συνέχεια διατηρώντας το βλέμμα τους στραμμένο σε κρίσιμα θέματα που αναμένονται το 2018 όπως stress tests, αποκρατικοποιήσεις, διευθέτηση χρέους κ.α.
Παράλληλα ενισχυτικά στην ψυχολογία συμβάλει και το μπαράζ ξένων δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρουν ότι οι ελληνικές μετοχές είναι ελκυστικές και τραβούν μετά από καιρό τα βλέμματα ξένων χαρτοφυλακίων τα οποία βλέπουν πως το ρίσκο μειώνεται, και οι δυνητικές αποδόσεις είναι μεγάλες.
Η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς ανακοινώνει τις βασικές γραμμές των αποτελεσμάτων εννεαμήνου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
 
Euroxx
Η λήψη θέσεων σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης για μία ακόμη συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί.
 
IBG
Η μετοχή της ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο λόγω δημοσίευσης των βασικών γραμμών των αποτελεσμάτων εννεαμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς.
 
Eurobank
Λόγω απουσίας όποιας είδησης για πισωγύρισμα της αγοράς, περιμένουμε το ΧΑ να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα εν μέσω του year end rally που είναι σε εξέλιξη.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης