Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρώσοι και Κινέζοι αγοράζουν ελληνικά ακίνητα - Μεγάλο ενδιαφέρον για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ρώσοι και Κινέζοι αγοράζουν ελληνικά ακίνητα - Μεγάλο ενδιαφέρον για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές εκφράζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Ρώσων και Κινέζων επενδυτών για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από όπου θεωρούν ότι θα προκύψουν... ευκαιρίες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ρώσος μεσίτης, George Kachmazov, έχει αγοράσει ένα κτίριο στην Αθήνα και είναι στη διαδικασία απόκτησης ακόμα πέντε με σκοπό να πουλήσει τα διαμερίσματα σε διεθνείς επενδυτές.
Για τον Kachmazov ο χώρος των πωλήσεων είναι σαφής: η απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να δώσει σε έναν επενδυτή τη λεγόμενη «χρυσή βίζα» για τη χώρα και ταυτόχρονα ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.
Επιπλέον η ελληνική αγορά ακινήτων ενδέχεται να ετοιμάζεται για ανάκαμψη βοηθώντας τους αγοραστές να βγάλουν για κάποιος κέρδος.
«Η αγορά ακινήτων της Ελλάδας είναι μία από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν έχουν ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση του 2008» δήλωσε ο Kachmazov και πρόσθεσε ότι οι τιμές στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ουγγαρία οδεύουν προς τα προ-κρίσης επίπεδα λόγω της υψηλής ρευστότητας στην Ευρώπη.
«Η άποψη είναι ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι είναι μια καλή στιγμή για να επωφεληθεί κάποιος από τις χαμηλές τιμές και να επωφεληθεί από τα μελλοντικά κεφαλαιακά κέρδη καθώς η αγορά ανακάμπτει» είπε ο Carrie Law Κινέζος μεσίτης.
Σύμφωνα με γερμανική στατιστική εταιρεία, Statista, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ελλάδα είναι 2.846 ευρώ.
Αυτό είναι σχεδόν 1.000 ευρώ χαμηλότερα από την Πορτογαλία, 1,5φορά φθηνότερο από την Ισπανία και τη Γερμανία και σχεδόν τρεις φορές φθηνότερο από την Ιταλία και την Αυστρία.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα είναι πιο ακριβή σε σχέση με τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Ρουμανία και την Εσθονία.
Αν και ο Kachmazov εστιάζει κυρίως σε Ρώσους επενδυτές, ωστόσο απευθύνεται και σε Τούρκους, Άραβες και Κινέζους αγοραστές που θέλουν μια χρυσή βίζα για πρόσβαση στη περιοχή Σένγκεν της ΕΕ.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Τόσο ο Kachmazov όσο και ο Law είπαν ότι υπάρχει υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα που βγάζουν σε πλειστηριασμούς οι ελληνικές τράπεζες.
«Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε σε ηλεκτρονικές πλειστηριασμούς ακινήτων στην Ελλάδα και να αποκτήσουμε ακίνητα απευθείας από τις τράπεζες» ανέφερε ο Kachmazov.
Για παρόμοιο ενδιαφέρον κάνει λόγο και ο Law.
«Έχουμε κάποιους αγοραστές που ενδιαφέρονται πολύ για τη διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Ελλάδα» είπε επισημαίνοντας ότι επικρατεί η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για αγορές σε χαμηλές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης