Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θεοφάνης (συντονιστής κοινοπραξίας) στο ΒΝ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά του ΟΛΘ - Σε 5 ώρες υπογράφουμε

tags :
Θεοφάνης (συντονιστής κοινοπραξίας) στο ΒΝ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά του ΟΛΘ - Σε 5 ώρες υπογράφουμε
«Σε 4 ώρες θα υπογράψουμε» τη συμφωνία για τον ΟΛΘ, δήλωσε αποκλειστικά στο BN ο Σωτήρης Θεοφάνης συντονιστής της κοινοπραξίας που θα εξαγοράσει το 67% του Οργανισμού
Τις πληροφορίες περί εμπλοκής στην εξαγορά του ΟΛΘ διαψεύδει με αποκλειστικές δηλώσεις του στο bankingnews.gr ο Σωτήρης Θεοφάνης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που θα εξαγοράσει το 67% του Οργανισμού.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διαδικασία.
Σε 5 ώρες υπογράφουμε τη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν διαφωνίες ή ότι έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις στο σχήμα της κοινοπραξίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου του 2017, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι -κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών- η υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΘ αναβάλλεται για σήμερα (21/12/2017) για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ.
Με βάση την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η εμπλοκή οφείλεται στα προβλήματα της ρωσικής τράπεζας Promsvyazbank, η οποία φέρεται να είχε εκδώσει τη μια από τις τρεις εγγυητικές επιστολές που κατέθεσε η πλευρά Ιβάν Σαββίδη ( Belterra Investments).
Η εγγυητική δεν έγινε αποδεκτή, λόγω των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ρωσική τράπεζα και τα οποία οδήγησαν στην εθνικοποίησή της.
Η εν λόγω ανακοίνωση είχε προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό τόσο της προτιμητέας κοινοπραξίας για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ, όσο και της κυβέρνησης.
Έτσι, η πλευρά Σαββίδη καλείται να προσκομίσει νέα εγγυητική ύψους 20 εκατ. ευρώ έως και σήμερα (21/12/2017).

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης