Ποιος είναι ο Μητσοτάκης με την offshore στα Paradise Papers – Το ύποπτο παρελθόν

tags :
Ποιος είναι ο Μητσοτάκης με την offshore στα Paradise Papers – Το ύποπτο παρελθόν
Και οι σχετικές αναφορές του παρελθόντος

Ο Γεώργιος Μητσοτάκης που εντοπίστηκε στο μητρώο των offshore της Αρούμπα να συνδέεται με την Deto-Stop International AVV γεννήθηκε όπως αναφέρεται στα έγγραφα της διαρροής στις 23 Φεβρουαρίου 1953 στα Χανιά.

Ίδια ακριβώς ημερομηνία και τόπο γέννησης έχει και ο Γεώργιος Μητσοτάκης της ελληνικής εταιρείας «Κατασκευή Αντιεκρηκτικών Πλεγμάτων Αλουμινίου» που εμπορευόταν το αντιεκρηκτικό υλικό Deto-Stop στην Ελλάδα.

Όταν ακυρώθηκε οριστικά η σύμβαση το 2006 και έγινε η προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο Γεώργιος Μητσοτάκης κινήθηκε και κατά της εφημερίδας «Παρόν» που είχε δημοσιεύσει σειρά ρεπορτάζ για το θέμα.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2009, στην εφημερίδα «Παρόν» δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Ζητάει και τα ρέστα ο ανιψιός του Μητσοτάκη» στο οποίο αναφέρονταν τα εξής:

«Κάπου 160 εκατ. ευρώ, ζητάει από το ΥΕΘΑ ο Γιώργος Μητσοτάκης (ανιψιός του επίτιμου), με αγωγή που κατέθεσε (και θα εκδικαστεί στις 13 Φεβρουαρίου) επειδή ακυρώθηκε η σύμβαση για την προμήθεια του «άχρηστου», όπως διαβεβαιώνουν και τα Αμερικανικά Στρατά, υλικού Deto-Stop που πήγε να μοσχοπουλήσει στην ΕΛΒΟ, αγορά την οποία ματαίωσε τελικά τον Ιανουάριο του 2006 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, που κατάλαβε ότι όλη αυτή η.. εφεύρεση του αντιεκρηκτικού μόνο ζημιά προκαλούσε στα αεροπλάνα, στα τανκς και τα αυτοκίνητα, όπως διαπιστώθηκε. Και το λένε μάλιστα και επίσημα έγγραφα.

Ο Γ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το tribune.gr, που έκανε αγωγή και στο «Π» ζητώντας 1,6 εκατ. ευρώ επειδή αποκαλύψαμε το διακομματικό σκάνδαλο μέχρι που το σταμάτησε ο Γ. Λαμπρόπουλος και το έστειλε στον Εισαγγελέα, ζητά αρχικά 7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Άμυνας και… συνεχίζει!

Διεκδικεί από την ΕΛΒΟ 160 εκατ. ευρώ, επειδή με υπαιτιότητά της, όπως υποστηρίζει, δεν εκτελέστηκε η σύμβαση που είχε υπογράψει μαζί του!

Όπως είναι γνωστό -και από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας- η σύμβαση δεν υλοποιήθηκε, γιατί απλούστατα το υλικό με το οποίο θα εφοδίαζε τα άρματα μάχης και τα βυτιοφόρα του Στρατού για να μην εκρήγνυνται, δεν ενδείκνυται, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ακατάλληλο».

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, όπου αναφέρονται τα στοιχεία των προσώπων που συμμετέχουν στην «Κατασκευή Αντιεκρηκτικών Πλεγμάτων Αλουμινίου», περιλαμβάνονται και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας του Γεώργιου Μητσοτάκη, Αλκιβιάδης και Ευτέρπη.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso με τίτλο «Η Σημίτη γέννησε την κόρη του Μητσοτάκη» τον Οκτώβριο του 2007, αναφέρεται ότι «ο Αλκιβιάδης Μητσοτάκης είναι πρώτος εξάδερφος με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, στην επίσημη λίστα της ελληνικής αποστολής 118 ατόμων στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη με επικεφαλής την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίζονται τα εξής ονόματα σε σειρά:

Γεώργιος Μητσοτάκης, Σύμβουλος, Υπουργείο Εξωτερικών

Ευτέρπη Μητσοτάκη, Σύμβουλος, Υπουργείο Εξωτερικών

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης