Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To Olympia Group αγόρασε το 12,79% της Lamda Development, έναντι 55,2 εκατ. - Εισέρχεται στο project του Ελληνικού

To Olympia Group αγόρασε το 12,79% της Lamda Development, έναντι 55,2 εκατ. - Εισέρχεται στο project του Ελληνικού
Πακέτο 10,2 εκατ. μετοχών συνολικής αξίας 55,2 εκατ. ευρώ στη Lamda Development με αγοράστή το Olympia Group του Παναγιώτη Γερμανού
Το Olympia Group του Παναγιώτη Γερμανού αγόρασε το 12,79% της Lamda Development έναντι 55,2 εκατ ευρώ ή 10,2 εκατ μετοχές.
Η κίνηση του Olympia Group να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό στην Lamda Development αποτελεί σημαντική επιχειρηματική κίνηση εάν ληφθεί υπόψη ότι η Lamda είναι εκ των βασικών εταιριών της ομάδας που εμπλέκεται στην μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.
To Olympia Group πραγματοποιεί πολύ στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις και σίγουρα η επένδυση αυτή αποτελεί μεγάλο βήμα για τον όμιλο του Π. Γερμανού.
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Olympia Group Κ. Καραφωτάκης ισχυροποιεί με τις επιχειρηματικές του κινήσεις τον όμιλο.

Ανακοίνωση του ομίλου Olympia από κοινού με την VNK Capital

Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.
Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη Lamda Development S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.
Η Lamda Development S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, ενώ η επερχόμενη δημιουργία του έργου στο Ελληνικό θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό.
Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα και δη ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να επενδύσει στο παραγωγικό μέλλον της χώρας, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας.
Η Ελλάδα διανύει μία φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών και με σωστό σχέδιο και στρατηγική θα κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, με ενισχυμένη αισιοδοξία και θετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τοποθετείται η απόφαση της Voxcove Holdings στην Lamda Development S.A..

Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Olympia Group στην επένδυση τoυ Ελληνικού

Την βεβαιότητα ότι το project του Ελληνικού μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, σηματοδοτεί η απόφαση της Οlympia Group του Πάνου Γερμανού και ομάδας επιχειρηματιών να αποκτήσουν το 12,79% της Lamda Development έναντι 55,2 εκατ. ευρώ ή 10,2 εκατ. μετοχές.
H απόφαση αυτή της Olympia Group έρχεται μετά την σημερινή (21/12) τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης, στην οποία οριστικοποιήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση δεν είχε «εκπλήξεις» καθώς το κείμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος δεν μεταβάλει τα προτεινόμενα από το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του επενδυτή ύψη των κτιρίων αλλά ούτε και να θέτει άλλους όρους, που μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδια του επενδυτή.
Ως εκ τούτου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αν και ακόμη τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά, όπως η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού, εντούτοις στελέχη της αγοράς, μιλούν για ένα project που θα προχωρήσει παρά τις οποίες καθυστερήσεις σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.
Να σημειωθεί η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, η εκκένωση της έκτασης από χρήστες αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση καζίνο, έχουν καταστεί και μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Η Blackstone φεύγει....ο Γερμανός έρχεται

Πωλητής του 12,8% σύμφωνα με πληροφορίες είναι το επενδυτικό fund Blackstone το οποίο κατέχει το 16,61% της Lamda Development.
Η σημαντική μείωση της θέσης του επενδυτικού fund στη Lamda Development σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται για το project του Ελληνικού. Ως εκ τούτου η απεμπλοκή του επενδυτικού fund κρίθηκε απαραίτητη.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης πέρασε πακέτο στη Lamda Development συνολικής αξίας 55,2 εκατ. ευρώ αυξάνοντας στα 100 εκατ. ευρώ τον συνολικό τζίρο της αγοράς.

Το πακέτο αφορούσε 10,2 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 13% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και έγινε στην τιμή των 5,40 ευρώ ανά μετοχή με την τιμή στο ταμπλό να είναι στα 6,52 ευρώ.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της εταιρείας όπως δημοσιεύτηκε στη λογιστική κατάσταση χρήσης 2016 η GSO Capital Partners ελέγχει το 16,61% και η Consolidated Lamda Holding το 50,87%.
Η Εταιρία GSO Capital Partners LP ελέγχει τα δικαιώματα ψήφου επτά (7) επενδυτικών κεφαλαίων που κατέχουν άμεσα μετοχές της Εταιρίας, υπό την ιδιότητά της ως διαχειριστής ή σύμβουλος αυτών. Η εταιρία GSO Advisor Holdings L.L.C. είναι ο «γενικός εταίρος» (general partner) της εταιρίας GSO Capital Partners LP.
Η εταιρία Blackstone Holdings I L.P. είναι το μοναδικό μέλος της εταιρίας GSO Advisor Holdings L.L.C.
H εταιρία Blackstone Holdings I/II GP Inc. είναι ο «γενικός εταίρος» (general partner) της εταιρίας Blackstone Holdings I L.P. Η εταιρία The Blackstone Group L.P. είναι ο ελέγχων μέτοχος της εταιρίας Blackstone Holdings I/II GP Inc.
Η εταιρία Blackstone Group Management L.L.C. είναι ο «γενικός εταίρος» (general partner) της εταιρίας The Blackstone Group L.P. και υπ’ αυτή της την ιδιότητα συνιστά το απώτατο ελέγχον νομικό πρόσωπο στην αλυσίδα των ως άνω αναφερόμενων εταιριών, ενώ η ίδια ελέγχεται από το συνιδρυτή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) αυτής κ. Stephen A. Schwarzman.
 
Γ.Κ.
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης