Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου (Siemens) αποκαλύπτει συναντήσεις του ίδιου με τον Σημίτη

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου (Siemens) αποκαλύπτει συναντήσεις του ίδιου με τον Σημίτη
Η δίκη της Siemens διακόπηκε λόγω χαμηλών θερμοκρασιών εντός της δικαστικής αίθουσας και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου του 2018
Επαναλαμβανόμενες συναντήσεις του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, είχαν την περίοδο που υλοποιούνταν η σύμβαση ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη γερμανική εταιρεία, όπως αποκάλυψε η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, σε κατάθεση της για τη δίκη της Siemens.
Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, κατέθεσε ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον κ. Σημίτη, τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση, κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά.
Όπως διευκρίνισε η κ. Τσακάλου, οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τη μάρτυρα, συναντούσε όχι μόνο τον κ. Σημίτη, αλλά και την γραμματέα του, κα. Κωστοπούλου.
Ακόμη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, το επίμαχο διάστημα, είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσο Μαντέλη, αλλά και τον άλλοτε αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Τσουκάτο.
Επισημαίνεται ότι κ. Τσακάλου έδωσε σήμερα (21/12/2017) κατάθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση της Siemens.
Πάντως, η δίκη διεκόπη λόγω των… χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα - καθώς δεν υπήρχε θέρμανση- και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης